Om ångestnätter och Kretaplaner

Vet ni, nu är det mindre än en månad tills vi är i Grkland. Tjo-freakin’-ho!

Ikväll har vi insett att vi kanske behöver planera lite ytterligare. Vi har flyg till Chania, boende i ett hus i Rethymnon, färjebiljett från Heraklion till Santorini, boende på Santorini och flyg hem därifrån. Frågorna nu är om vi ska ha hyrbil på Kreta eller inte (lutar åt ja – det finns mycket att se på Kreta även om jag tror att vi kommer vara av slöare slag, och hyrbil blir nästan billigare än bara taxin ToR flygplatser/hamn) och inte minst hur vi ska ta oss till och från de svenska flygplatserna. Jag vågar nästan inte erkänna det, men det är så illa att vi ska flyga Ryan air till Kreta. Usch och fy! Nej, jag kan inte riktigt stå för det… men det var det flyg som passade bäst med tid och dag, så vi hade i princip inget val. Hem flyger vi Norwegian så med andra ord flyger vi ut från Skavsta och hem till Arlanda. Smidigt… inte.
Avgång från Skavsta är givetvis tidigt på morgonen… Så frågan är, ta sig till t-centralen och åka buss till Skavsta nästan mitt i natten, eller åka till Skavsta kvällen innan och bo på hotell?

Sådana där hotellnätter bara för att spendera en natt är oftast lite ångest, tycker jag. Man väntar bara på något som ska komma, och oftast är hotellrummen man har rätt sorgliga historier.

Nåväl. Målbilden är tydlig iallafall. Och oj vad jag längtar och ser fram emot vår Greklands-semester!

kreta-hus