Reseinspo: Åre-funderingar

Nästa helg åker vi till Åre. Henke och en kompis ska ta sig igenom tuffa Åre Extreme Challenge, med lång paddling, löpning över Åreskutan och så några mils cykling på det. En utmaning av det rejälaste slaget! Jag och den andra multisportfrun ska såklart heja entusiastiskt vid sjö och på topp, men på fredagen när de fixar inför loppet finns också möjligheter till lite upplevelser, tänker jag. Jag lusläser på Träningsglädje-Saras blogg och inspireras inte så lite. Hennes tips är toppen! Förutom att gå på de där härliga caféerna hon pratar om så blir jag jättesugen på att gå en längre runda. Hon tipsar till exempel om en runda runt Blanktjärnarna och Totthummeln runt och det låter ju helt perfekt för en fysisk promenad om några timmar. Innan fikandet, menar jag.

Här skriver Upplev Jämtland om hur man går Totthummeln runt och Åre Naturguide om rundan runt Blanktjärnarna. Bilden nedan har jag lånat hos Pernilla hos Åre Locals som också beskriver rundan som ”magiskt vacker”: Det är en beskrivning i min smak!

blanktjärn-årelocals-pernilla

Alltså, Åre-peppen nu! Jag har aldrig varit där på sommaren innan och ser väldigt mycket fram emot det!

Har du några tips? Kommentera gärna! Vi är visserligen där i få dagar, men jag trycker gärna in så mycket som möjligt på de dagarna.