Reseinspo: Legoland Holiday Village; Pirates inn

Innan vi åkte till Legoland i maj, så tipsade jag lite om boende i olika prisklasser där, från det lyxigaste Hotell Legoland till det billigaste alternativet med camping. Läs mer här.

Vi valde en medelväg med boende i campingbyn Legoland Holiday Village men på hotell-liknande Pirates Inn. Holiday Village ligger ungefär 500 meter ifrån Legolands ingång, och är man på Legoland i flera dagar (vilket man bör vara) så är det skönt att kunna ha tid att även hänga på lekplatser mm, vilket finns där.

Pirates Inn är klassat som ett trestjärnigt hotell och ett familjerum, som vi bodde i, har dubbelsäng + våningssäng, eget badrum/dusch och TV. Som namnet antyder så är de inredda i piratstil, och våra barn älskade det. Det är kanske inte den mest avancerade pyntningen någonsin men röda väggar, kartor på väggar såväl som i taket ovanför sängarna, svärd och duplolego är tillräckligt för att barnen ska tycka att det är mer speciellt än finaste hotellrum. Vi föräldrar klassar det mer som ”bättre vandrarhemklass”, och hade inga problem att sova gott på Pirates Inn i några nätter.

Legoland Holiday Village    
  
Vårt rum låg på nedre botten med egen ingång och en lekpark precis utanför dörren, vilket var toppen för våra barn som överraskade med att ha energi kvar efter heldagar på Legoland och Lalandia. Apropå Lalandia var det ännu närmare än Legoland, och låg direkt granne med campingbyn och således vårt rum. Läget är allt på Holiday Village!

IMG_0638


Det finns flera alternativ till mat i campingbyn, och bor man inte i stugor med självhushåll så finns gemensamma ytor där mat kan tillagas såväl som ätas, och vi såg även avhämtning av pizza mm. Det testade aldrig vi, men däremot köpte vi en kväll den buffé som fanns i områdets restaurang. Vi tyckte inte att den var jätterolig till priset om ca 200 DKK/vuxen, och tyckte då att buffén inne på Lalandia var bättre till samma pris. Där fanns flera alternativ, så att kolla runt där efter något man tycker om rekommenderas mer.

Ska du till Legoland i sommar? Vart ska ni bo? Tipsa gärna!  

Alla mina inlägg från Legoland finns under taggen Legoland, här.