Café Gården, Sjöstaden

Café Gården i Hammarby Sjöstad är verkligen ett ställe värt att tipsa om. Idag var jag där för andra gången och det lär bli fler. Det är rymligt, grymt mysig inredning och trevlig personal. Dessutom – inte minst – så har de riktigt bra sallader, till exempel var den jag åt idag med halloumi toppen och samtidigt sneglade jag lite avundsjukt på min lunchdejt Claras chevrevariant (snart så!). De har även varma mackor, burgare, barnpannkakor och pasta i menyn, och på fikasidan så samsas traditionella godsaker med raw food-varianter. Det kan liksom inte bli bättre – utan går att välja fritt på hela hälsoskalan. Det gillar jag, för personligen kan jag tycka att rena raw food-ställen och dylikt kan bli lite väl begränsade, och finns inga ”bättre” alternativ på traditionella ställen kan jag ofta bli frustrerad över det. Omväxling och valfrihet i trevlig miljö man på inget sätt har bråttom ifrån, med andra ord.


  

Café Gården ligger på Hammarby allé, nära Luma, i Hammarby sjöstad. Värt en omväg!