Kap Verde och de 3 barnens drömresmål

[omslagsbild: Fiji]

Igår lyckades jag äntligen bestämma mig. Kap Verde kändes rätt på många sätt – enkelt, lagom lång flygresa, varmare än Kanarieöarna, fokus på lugna dagar vid hav och pool och faktiskt inte superdyrt. Toppen! Att jag hört mycket om att det finns begränsat att göra och att det kan blåsa rejält kändes oviktigt i sammanhanget.

Men…

Sen kom jag på det där med sjukvård, som ju känns jätteviktigt när man reser med en 4-månadersbebis. Det känns superviktigt att jag kan känna mig trygg med den biten. Och där vet jag inte riktigt vad en isolerad ö utanför Afrikas västkust har att erbjuda. Att många charterbolag reser dit är visserligen kanske ett bra tecken, men jag vet inte jag. Så nej – nu har jag börjat känna att Kap Verde inte alls är ett alternativ.

Barnen då, kan de kanske hjälpa till? Jodå, de försöker iallafall. Stella (7) pratar allra varmast om kryssning, och tycker att den resan var hur fantastisk som helst på alla sätt och vis. Annars vill hon gärna till Thailand eller Kanarieöarna, säger hon. Det tror jag mest beror på att hon hört skolkompisar prata om de ställena. Max (5) önskemål är däremot otroligt roliga och charmiga. Allra helst vill han åka till Finland. Så kul! Han tycker att resan vi gjorde dit i höstas är den bästa någonsin. Visst hade vi det bra, men det var ju hyfsat likt Sverige och inte ens särskilt varmt. Däremot säger det en del om hur barn resonerar. Han hade härliga dagar och kvalitetstid med mig, så det där andra minns han knappt. Vi åkte sightseeingbåt och färja, badade i badhus, bastade, var på museum, lekte i lekparker och hade allmänt fina dagar – vad kan man önska mer, liksom? Hans andra önskemål, om vi nu inte åker till Finland alltså, är att åka till en annan planet.  De känns lite som varandras ytterligheter; Finland och en annan planet.

 Det Stella drömmer om allra mest är detta – att njuta solnedgången i en bubbelpool på fartygets utsida. Livsnjutaren…

Njäe… Särskilt mycket hjälp har de stora barnen med andra ord inte varit, och den som egentligen bestämmer i praktiken denna gång är den minsta. Stället måste kännas bra för en 4-månaders. Sökandet fortsätter. Kanarieöarna (Gran Canaria/Teneriffa), Dubai/Abu Dhabi och Mellanösternkryssning är alla kvar i mina sökningar.

  1. Mauritius? Vi var där i november. Både jag och ett av barnen testade 24/7 sjukvården också och den levererade över förväntan. Precis lagom varmt, inte luftfuktigt och familjelagom blandning av lokal kultur och sol/bad/strand/pool. Och stort utbud av boenden i olika prisklasser, både hotell och hyra själv.

    1. Vi kollade faktiskt på det inledningsvis, men kom fram till att det kändes som lite väl lång resa. Vilka flög/åkte ni med? Har du också tips på boende?

      1. Vi flög med Emirates, mellanlandning i Dubai (5,5+5 timmar typ). Vi tyckte inte resan var alltför lång eftersom det knappt är någon tidsomställning heller. Vi var där i 8 nätter, dvs kortare tid än om vi skulle rest nånstans med större tidsomställning. Vi har bra tips ifall ni vill veta mer, skicka mig ett mejl isf. Vi har nu bokat flygresa till Bali dec/jan så om du har hunnit skaffa dig några idéer om det resmålet så vore det även kul att höra era tankar om det 🙂

  2. Haha, så underbart inlägg! Vi har skrattat här hemma åt “Finland eller en annan planet”. Jag minns också när vi skulle planera en solsemester med yngste sonen Billie en gång. Han var lite äldre då, men i alla fall… Vi kollade i kartböcker (ville ha ett öppet sinne) och bad honom leta efter ställen där det kunde vara bra klimat. Då föreslog han Somalia… Haha, det blev det inte… Vad det blev? Krimhalvön i Ukraina faktiskt 😉

    1. Ja, de sköna funderingarna de har allså, kidsen. Men Somalia! Haha! Ibland undrar man ju var de snappar upp saker. Ukraina var dock en aning utanför boxen det också. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
galapagosöarna santa cruz isabela-49
Ecuador dag 5 till 8; Galapagosöarna