Våra sommarplaner och att välja sommarstad

I år är första gången på ganska många år som vi kommer hålla oss i Sverige. Egentligen så vill jag inte vara någon annanstans när det är sommar i Sverige, men efter någon riktigt usel sommar så började vi hyra sommarhus vid Medelhavet och så blev vi fast. I år fick vi inte riktigt till det med varken rätt hus (eller ens land) och inte heller tajmingen i semesterveckor med våra kompisar, så vi bestämde oss för att ta ett års paus från hyran av semesterhus.

Som den positiva person jag i grund och botten är så ser jag det mer som en möjlighet än något annat. Sommar-Sverige är ju så fantastiskt och egentligen allt jag vill ha på sommaren om bara vädret är okej.

Nu återstår ju bara frågan om var vi ska ta vägen, vilken sommarstad lockar bortsett från våra givna destinationer Halmstad och Dalarna. Jag spanar åt många olika håll och har mina planer, men vill man ha hjälp med vilken sommarstad man ska välja så finns hjälp!

Jag vill nämligen tipsa om Zmarta som utvecklat en rolig och interaktiv ”barometer” där man kan komma fram till vilken sommarstad som tilltalar en, och vilken som ger mest semester för pengarna. Vad kostar en sommargrad, egentligen? Här hittar du Zmartas sommarstadsbarometer (<– direktlänk).

Jag landade på Tylösand när jag testade barometern ovan. Så med andra ord kanske jag inte behöver göra så stora utsvävningar utan njuta av sommar-Sverige och inte minst västkusten och Halmstad! Havsluft, sanddyner, rosor, tång och skaldjur – det är en kombination som aldrig blir fel för mig!

Har du några Sverigeplaner i sommar? Och vad får du för förslag i Barometern? 

zmartas sommarstadsbarometer (1 av 1)-3 zmartas sommarstadsbarometer (1 av 1)-2 zmartas sommarstadsbarometer (1 av 1)

____________________________________________________________________
Inlägget är skrivet i samarbete med Zmarta.