Cornwall: Barnvänligt boende i Cornwall (barnlängtan och äntligen en skön säng!)

Vi åker ju mer som ”par med barn” än ”barnfamilj” den här semestern, och det vi sa innan till Stella och Max när de påpekade att de gärna skulle följt med om att det inte skulle vara så roligt för dem har verkligen stämt. Långa promenader, mycket bilåkning och boende på enklare hotell som snarare känts som bed & breakfast-ställen.

Men så landade vi igår på 5-stjärniga Retallack Resort & Spa en bit inåt landet strax utanför Newquay, och kände väldigt tvärtom – där var det ett riktigt schysst barnvänligt boende i Cornwall. Det stället skulle Stella och Max ha älskat, och det kändes nästan direkt elakt att vara i det familjeparadiset utan dem!

Retallack visade sig verkligen som en ultimat resort för familjen som vill göra lite av varje och ha allt samlat på sin resort – och det i närheten av alla andra ställen/stränder i Cornwall som man kan tänkas vilja se. På resorten fanns tennisbanor, golf (korthålsbana), wakeboardåkning, surfsimulator, gym, inomhuspool, spa, torr- och ångbastu, restaurang, promenadstråk och inte minst – en äventyrsbana i den lilla sjön som ligger vid resorten. Våra barn tjatade om sådan varje dag när vi var i Dubai men det funkade aldrig med vågor mm i havet – så den här hade de verkligen älskat!

aqua park cornwall

Bredvid äventyrsbanan var wakeboard-åkningen där man drogs av lina istället för båt, och det fanns en liten strand med tillhörande bar och skön musik ur högtalarna.

barnvänligt boende i Cornwall

Surfsimulator är ju alltid grymt kul, och med tanke på hur roligt de tyckte det var att surfa när vi var i Sälen i vintras så hade de förmodligen även hängt här och både åkt och tittat.

barnvänligt boende i Cornwall

Vi nöjde oss däremot med att bada. Inomhuspoolen höll runt 31 grader så vi kunde ligga i riktigt länge med Meja. Hotellet hade även schemalagda aktiviteter till och med för bebisar, men vi var nöjda att vara själva i poolen långa stunder (försäsong…) och varva med bastu. Gymmet förblev oprövat, får erkännas.

barnvänligt boende i Cornwall

Just igår tror jag dock vårt allra bästa inte ens var den fräscha restaurangen utan sängarna. De har inte riktigt levererat på tidigare boenden för att komma med en underdrift, men nu fick vi äntligen njuta en riktigt mjuk säng med fluffiga täcken. Så uppskattat!

På resorten är det allra mest fristående semesterhus, som en semesterby snarare än hotellresort, men vår lägenhet med sov- och vardagsrum låg i en radhusliknande länga just vid lilla sjön. Hur fräscht som helst och med en skön terass och alla andra möjliga faciliteter man uppskattar som barnfamilj.

För barnfamiljen som vill ha det bekvämt och bra och gillar ”semesterby med all underhållning” så är Retallack ett tips, så jag tackar hotellet för att jag fick komma och testa konceptet!

Nu drar vi dock mot London och forsätter ”par med barn”-stuket.

Följ mig!

Mer läsning...
lindvallen sälen påsk 2019 hotell bügelhof
Hotell Bügelhof – Sälens mysigaste hotell?