Ett besök på Höganäs Saluhall

När vi var i Halland/Skåne åkte vi till Höganäs och Kullen en dag. En av huvudmålen var Höganäs saluhall som jag hört enormt mycket gott om. Och vi blev verkligen inte besvikna – det var ett mecka för den som älskar mat och fina saker, och vem gör inte det?

Stället rymmer som namnet säger en saluhall, med rakt igenom fina produkter och råvaror. På hyllorna trängdes ekologiska torrvaror med lokala grödor, och bakom disk såldes kött och chark av allra bästa slag.

höganäs saluhall (1 av 1)  höganäs saluhall (14 av 18) höganäs saluhall (12 av 18)

Ett av våra mål med utflykten var att äta deras sommarlunch, som är vida känd. Den består av en buffé (249:-/vuxen) med förrätter som soppa, sallader, sill, röror, kallskuret och annat, stenugnsbakad pizza och flera olika varmrätter varje dag och på det ett gäng läckra desserter. Buffén dukas upp runt de gamla brännugnarnas topp.

brännugn efterrättsbuffé

För givetvis är även det gamla keramikarvet som gör Höganäs saluhall extra härligt att besöka. Det är inte bara fascinerande att se – och gå in i – de gamla ugnarna, utan i lokalerna trängs också härliga inredningsbutiker och vackra ting. Mycket går att köpa – annat är bara vacker utsmyckning.

brännugn   höganäs saluhall (8 av 18) höganäs

Vårt besök på saluhallen var toppen, och jag tycker verkligen att du ska ta chansen att besöka den om du är i närheten!

höganäs saluhall (11 av 18)

Vägg i vägg ligger restaurangen Garage – men mer om det i ett eget inlägg. Jag har redan lagt in bilder så det räcker och blir över – men det är ju så svårt att välja när allt är så fint och häftigt!