Åre med barn; Trollstigen

Mellan hotell Fjällgården och Åre torg går den lilla vandringsleden Trollstigen – en led helt inriktad på barn. Leden heter 212 och man kan förstås starta den i vilken ände man vill – och nyttja Bergbanan i motsatt riktning.

Stigen går hela vägen skyddad i lummig skog – riktig troll-skog – längs Mörviksån som snarare brusar likt en fors. Trollstigen har kantats med underliga figurer, som barnen kan upptäcka om de har sina sinnen på spänn.

trollstigen (1 av 1) trollstigen (3 av 6)

Jag trodde kanske att våra barn (5 och 8 år) skulle vara lite för gamla för stigen men de tyckte det var spännande och motiverades dessutom starkt av tävlingsmomentet i att hitta så många gömda troll som möjligt – huvudsakligen bestående av ögon på trädstammarna.

trollstigen (5 av 6)trollstigen (6 av 6)

Trollstigen är ett måste att besöka om du är i Åre med barn sommartid. Har du mindre barn så gäller bärsele – det är för smalt och för mycket rötter för att kunna dra med sig barnvagn.