En dag av reseinspiration – trend, Sydafrika och italienska alper

Idag har jag och Meja hängt runt på lite olika reseevent och samlat inspiration. Hur inspirerad hon blev kan väl diskuteras – för knappa 12 månader är ingen optimal ålder för att ha någon annan agenda än den hon bestämmer sig för. Och hennes agenda handlar ungefär om att testa kroppen, upptäcka världen och peka på saker och försöka forma högljudda ord. Så… Ja. Istället för att lyssna in på allt och suga åt mig så får jag läsa på lite mer utifrån den information jag fick muntligen och skriftligen.

Vings semesterrapport 2016

Ving är ledande inom paketresebranschen, och därför är det alltid intressant att höra om deras ”Semesterrapporten”. 2014 pratade man om valfrihet och utmaningen i att välja rätt, 2015 om resan som livsstilsförbättring – där man vill komma hem som en bättre version av sig själv, och i år djupdyker man i en av trenderna från Semesterrapporten 2013 – ”Personlig service här och nu”. Det är en trend som visar att förväntningarna och kraven på ”bra service” har förändrats, och att kraven på den blir alltid viktigare hos resebolagen idag för att stå sig i konkurrensen. Digitaliseringen gör också att fler kräver snabbare svar – här och nu – men samtidigt så är den personliga touchen fortfarande viktig. Digitalisering tar inte bort det – men sättet man kommunicerar kan förändras. Läs hela rapporten hos Ving här.


Såhär hade vi det – utanför lokalen där det bjöds frukost och intressant information. Mejas agenda stavades krypa snabbt och spana på Bernie! 

Spotlight on Africa workshop

Vi gjorde också ett kort gästspel på en workshop om ett gäng afrikanska destinationer. Det blev kort av samma anledning som ovan, och en nyvaken Meja i bärsele gjorde att jag inte hann mingla så mycket som jag ville. Under ett tak samlades väldigt många häftiga afrikanska destinationer som exempelvis Kenya, Tanzania, Zanzibar, Zimbabwe och Mozambique, och mitt fokus för dagen låg förstås på Sydafrika och Kapstaden. Som ni nog vet vid det här laget – även om jag inte hunnit skriva så mycket om det då mitt mesta fokus är på Bali just nu – så ska jag dit i en vecka med en kompis i februari. Vi har vårt upplägg hyfsat klart för oss med cirka tre dagar i Kapstaden, två i vinområden (vi har bokat i Franschhoek) och två dagar på någon annan utflykt, så är mycket kvar att sätta. Jag är så himla sugen på någon safari – men har hört att de i närheten av Kapstaden inte är så bra så även om jag vill ha en ”light” upplevelse så blir det dyrt för en kvalitet som inte riktigt väger upp för priset. Nu fick jag lite ytterligare information, och kanske får jag kontakt med någon även i efterhand så att vi kan få lite extra tips.

Val gardena pressevent

På otroligt härliga hotell Nobis på Norrmalmstorg bjöd Val Gardena in till ett event för att berätta närmare om dem som destination. Som den stora skid- och outdoorälskare jag är så var min medverkan given – och jag blev så otroligt inspirerad! Jag har varit i Val Gardena tidigare, men det landade inte på ett sätt det förtjänade i bloggen – även om till exempel det här inlägget om ”säsongens bästa dag” kan visa lite om hur vi hade det. Ljuvligt! Jag hittade dock ett gäng bilder som jag inte visat innan, så några kommer nedan. Många gånger sedan resan till Val Gardena har vi som var iväg på den resan pratat om att åka tillbaka – och suget är inte mindre nu. Förutom otroligt härlig pist och grym mat – i en blandning av mat från Italien och den från Tyrolen – så finns också väldigt mycket för den aktiva resenären sommartid. Jag kan inte bestämma vad jag vill ha helst – men, med vintern på intågande är det ändå orörd manchester i ett soligt landskap som lockar allra mest. Som jag längtar efter skidåkning just nu!
Frågar ni mig igen i maj låter det kanske annorlunda, och Val Gardena har tre säsonger; sommar, höst och vinter, fick jag veta idag så oförmågan att välja vad som lockar mest är inte så konstig. En otroligt härlig destination är det hur som, och jag hoppas verkligen att jag får komma tillbaka dit någon gång!

val-gardena-8-av-14 val-gardena-2-av-14 val-gardena-1-av-14 val-gardena-11-av-14 val-gardena-12-av-14 val-gardena-13-av-14