Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

Door to gate – prisvärd och smidig resa till Arlanda

Vi åkte med Door to gate hemifrån Nacka till Arlanda, när vi lämnade hemmet för snart 4 veckor sedan. Det är ett helt nytt koncept från Flygbussarna, och jag är helt såld. Inte för att jag väl egentligen behöver skriva det (?) då jag alltid är noga att märka ut samarbeten, men vi testade alltså tjänsten på helt eget initiativ och med betalning ur egen plånbok. Besparingen? Vi betalade 540 kr för att åka hela familjen från vårt hus hemma i Nacka till vår terminal på Arlanda, istället för ca 900 som en egen taxi hade gått på för oss fem som kräver en storbil.

Poängen med Door to gate är att man bokar in sin resa i en bil som sedan kan fyllas på med fler resenärer, som plockas upp på olika adresser runt om i stan. Max två ytterligare stopp, tydligen – så tidsåtgången är bara snäppet extra jämfört med taxi men väldigt mycket snabbare om man jämför med att ta sig till vanlig flygbuss, eller snabba men dyra Arlanda express. Kostnaden bygger på en startkostnad på ca 250 kr för en resenär (från city) och ytterligare 50 kr per ytterligare person från samma adress. Smidigt, snabbt, prisvärt och miljövänligare; Genialiskt!

Vi beställde via en app, la in kortuppgifter direkt så betalningen var klar på en gång (men man kan avboka till ca ett par timmar innan), och vi angav i bokningen vilken typ av bilstolar vi behövde och hur mycket packning vi hade. Med allt förberett kom en fräsch minibuss med en supertrevlig chaufför, och vi hade en supersmidig resa.

Jag vet att vi kommer att bli stammisar, framför allt när vi reser med familjen, och nu på hemvägen är bilen bokad och jag hoppas det kommer att gå lika smidigt. Man får ett sms just innan avfärd om var bilen man ska åka med är och blir upplockad vid terminalen man är på. Det kan vi behöva – för resan hem är lång. I skrivande stund är vi i Frankfurt där vi spenderar hela 6 timmar på mellanlanding, och Frankfurts flygplats är Europas kanske tråkigaste (lätt överdrivet, men ni fattar). Vi har alltså rest i 20 timmar hittills, Bali – Singapore och Singapore – Frankfurt, och har i bästa fall 9 kvar. Hittills har det dock gått hyfsat. Barnen har levererat och långflygningen – hela 13 timmar till Frankfurt – över natten gick bra. Meja sov 9 av de 13 timmarna varav 7 i sin babycot, och var nöjd i övrigt, så det klagar jag inte på. Aningen mer motlut på att Henke blev matförgiftad just innan avfärd från Singapore… så vi kämpar på kan man säga. Mest han.

Två bilder från en halvtrött familj i Frankfurt – övriga bilder i inlägget är från resan hemifrån i mitten av december.

Men nog om det. Door to gate var det ju jag skulle skriva om – och jag hoppas på en uppdatering ikväll om att vi kommit hem med gott mod i behåll.

 

 1. Det låter absolut som ett prisvärt alternativ – och smidigt! Det sistnämnda är nog så viktigt!! Det påminner om det som här kallas “flygtaxi”, dvs man kan beställa taxi som kör till flygplatsen och kan plocka upp fler på vägen. För det betalar man en förutbestämd summa som blir betydligt lägre jämfört med om man beställer en “vanlig” taxi.

 2. Smart!
  Egentligen ganska trist att man hela tiden måste påpeka att det är ens egna åsikter och att man betalar ur egen ficka. Jag vet att samma gäller för dig, ett inlägg kan köpas men mina åsikter kan aldrig köpas!
  Ser fram emot att läsa mer om din resa. Funderar på om Bali skulle passa min familj också. Ni ser ut att ha haft superhärligt!
  Kram!

  1. Ja – eller alltså, det var nog första gången jag poängterade det – dels för att jag alltid är supernoga med att märka ut samarbeten och dels för att jag skulle vara så oerhört överentusiastisk (och det finns andra som haft samarbeten, och jag har inte tyckt det varit så tydligt överallt hos de som haft det). Så därav. Annars kan man vara säker på vad som är samarbete och inte här, och 99% är inte det liksom att åsikterna är mina äkta till 100%. 🙂

   Bali var verkligen fantastiskt! SÅ bra resmål, på så många sätt!

 3. Hej

  Spänningen är olidlig hur gick det på Arlanda när ni kom hem och upphämtningen på Arlanda då av Door To Gate fungerade det ??

  1. Haha, SORRY! 🙂
   Jag hade verkligen tänkt uppdatera inlägget med det, men annat kom emellan.

   Det gick super! När vi fått våra väskor gick vi in i appen och markerade det, och sedan kunde vi följa vår bil i realtid och se var den höll hus – innan den anlände på angiven plats någon minut senare. SÅ smidigt. På hemresan var vi själva i vår buss, och chauffören var om möjligt ännu trevligare. Topp!

 4. Hej Lisa!

  Jag heter Therese och arbetar på Apollo. Jag har läst flera av dina inlägg om att resa med barn och tycker att de är väldigt intressanta. Vi ska i vår blogg skriva inlägg om just tips för att resa med barn och jag undrar om du skulle vilja vara med och svara på några frågor till det inlägget?

  Hör gärna av dig om det låter intressant, det hade varit roligt att ha dig med 🙂

  Med vänliga hälsningar
  Therese, therese.davidsson@apollo.se

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
November – en perfekt resmånad?