Snapshots höst i Åre – en helgsummering (restauranger mm)

Jag hade aldrig kunnat tro att vi skulle få en så oerhört härlig helg som vi fick i Åre. Det var verkligen den ultimata höstboosten, och vi fick träning, upplevelser, härligt häng ihop, goda middagar, roligt häng och ja – cirka allt samlat.

Två middagar på Werséns

Det finns många bra restauranger i Åre, men antalet restauranger som är öppna året runt är snäppet färre. Vi gick till Werséns för middag båda kvällarna, och anledningen är enkel – bra mat men framför allt skönt häng. Stämningen är bara så himla härlig där, och baren känns på många sätt så ultimat i sin utformning. Man trivs på Werséns! Går man på a la carte-menyn är det inte billigt och inte utöver-det-vanliga-bra men ändå riktigt bra. Alternativ är god pizza, och för de pizzorna som serveras är ca 160:-/st ändå ett helt ok pris. Den här gången testade vi intressanta Jägarnas med renskav, pepparrotskräm och lingon, men en mer klassisk funghi med champinjoner, kantareller, västerbottenost och tryffelolja vann kampen rätt klart.

Det är samma ägare (vilka vi satt bredvid och blev att prata en del med vår fredagskväll på Werséns) som har BomBom på torget, och det stället har genomgått ett ansiktslyft. Nästa gång måste vi testa maten, den sydamerikanska menyn låter väldigt god.

Ett glas malbec på Vinbaren

Lilla Vinbaren är intimt mysigt och lite stimmigt på samma gång, och trivsamt oavsett årstid. Man sitter nära varandra vid de små borden, och alla flaskor vin som kostar under 1000:-/st öppnas utan tvekan för en beställning på ett glas. Sånt gillas! Vi avslutade vår lördag på Vinbaren, och det Malbec vi valde i glaset var precis så kraftigt som jag ville ha det. Höstvin – så gott!

After hike på Broken

Efter vår långa vandring upp på Åreskutan och ner igen landade vi på Brokens uteservering och njöt seneftermiddagens sista solstrålar (innan de försvann och det blev för kallt så vi fick flytta in). Broken är en klassiker i Åre, och det är konstant fullt. Skidåkarna, eller jag menar vandrarna, verkar inte få nog av tacos, tortillas och hamburgare. Vi var mer ute efter viss energipåfyllnad efter vår hike som innebar 25000 steg och en topplunch i form av en smörgås och ett ägg – och det fick vi genom att dela på en nachotallrik som var enorm. I övrigt är Broken mer ett ställe jag väljer om barnen är med snarare än om jag vill äta mat själv. Fast, barhänget är bra mysigt i all sin enkelhet.

Lunch på Creperie & logi

Åre Creperie är en annan hyllad klassiker, och till viss del stämmer jag in i det. Stället är enormt mysigt, och när väl crepesen/galettesen landar på bordet smakar det gott och är matigare än man kan föreställa sig i förväg. Däremot kan jag inte släppa att priset på runt 200 kronor för en crepe med “lagom” lyxig fyllning känns överprisat, och det kan ta tid både att få beställa och inte minst att få maten på bordet. Ett besök på creperiet är oerhört mysigt och bra, men mitt humör pendlar när jag är där…

Frukost på Åre bageri

Åre bageri är verklgien urcharmigt, och deras frukostbuffé för 120kr har mycket av det man vill ha. Inte lika stort utbud som en hotellfrukost (jag älskar den på Fjällgården) men klart bra för en frukost i byn.

Lägenhetshäng (och fix) på Årevägen

Vi trivs så himla bra i vår lägenhet, och jag tycker den är så himla mysig. Det har varit härligt bara att landa i soffan, att ta långa sovmorgnar, att basta efter en lång topptur och bara vara. I helgen satte vi upp hallmöbler, vilket blev riktigt bra, och skruvade upp massor av krokar på väggarna i sovrummet. Vi klagar ofta på det i stugor vi hyr, och har säkrat med massor av upphängning i lägenheten. Nu finns lägenheten för uthyrning hos Mitt i Åre, du hittar den här (den som heter 423), och fler bilder har jag fotat i det här inlägget.

Vandringar på fjället

Och så tränade vi på snygga SATS på Holiday Club, vandrade – om vår grymma tur upp på Åreskutan kan du läsa här – och bilder från Totthummeln finns i det här inlägget.

Vill ni läsa mer om Åre så finns en massa inlägg under taggen Åre.

 

Följ mig!

Mer läsning...
åre
Vi gav oss en Åre-helg. Och med oss menar jag OSS.