Så jag kom hem igår och landade i detta ljuvligt somriga Sverige som jag hann få en försmak av innan jag åkte och som jag genom sociala medier verkligen förstått varit magiskt senaste veckan. Några tankar kring det och annat;

#1 En fantastisk löprunda i Nyckelviken

Vi bor precis vid Nyckelviken, som tar vid där vårt villakvarter slutar och skolan ligger. Det är klart lyxigt, och Nyckelviken är verkligen ett av de ställen jag gillar allra mest i Nacka. Allra mest har jag varit där – och gått i spåren – med barn och barnvagn med, så det är inte särskilt ofta jag faktiskt springer enligt markeringarna, men igår så gjorde jag just det. 5-kilometersslingan i Nyckelviken är kuperad på breda, fint preparerade stigar och varieras genom lummig skog, vacker utsikt mot saltsjön och gröna ängar. Den är verkligen perfekt, och jag borde springa den betydligt oftare!

Man passerar detta nya utegym också – underbart läge!

Att ta sig upp på utsiktsberget via en liten avstickare är ett måste dagar som denna!

# Husliv

Som jag älskar huslivet! Lite känns det faktiskt som att det är först i år som jag på riktigt njuter fullt av altanen och livet i huset. De första åren var inte altanen inredd tillräckligt trevligt, men nu har vi flera olika områden att sitta på så oavsett tid så kan man hitta både sol eller skugga i olika möbler. Sedan är Meja äldre och det är allmänt enklare att ha henne around – hon knallar omkring och upptäcker och har det bra, men gillar att vara i närheten av oss vilket är skönt. Känner att vi ska njuta skiten ur maj och juni här!

# Sommarsemesterplaner och Vandra

Sådana här dagar och i den här perioden rent allmänt så är det ofrånkomligt att tänka på sommaren och semesterdagar. Med tanke på punkten ovan så är jag nöjd att börja semestern först en rätt bra bit in i juli – före semestern är vi bättre att njuta Hemma än vad vi är efter den. För oss blir det som vanligt mest Sverige och häng i Dalarna och Västkusten, och förmodligen runt en vecka i Åre. Jag ser så mycket fram emot det och hoppas att det landar. Jag vill verkligen ha mer vandring och fjäll!

Apropå vandring så har jag nu fått bläddra i den nya boken om vandring som bloggaren Angelica Mejstedt som har Vandringsbloggen just gett ut; Vandra. Den är precis hur snygg och inspirerande som helst, och lika fylld med information som inspiration. Tips!