folkparken stockholm restaurang-21

Folkparken, Stockholm – restaurang och beyond

Restaurang Folkparken i Stockholm pratar om sig som ”Stockholms nya folkpark”, som en flirt med den för ett gäng årtionden sedan klassiska och välkända folkparken där folk samlades för umgänge, mat och dryck. Det är långbord, öppen lucka för matservering och direkt insyn i köket, fotoautomater, ombonad ruff miljö med 6 meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar, och vill man att känslan ska vara mer av festplats finns till exempel pingisbord och hockeyspel att plocka fram. Restaurang och Beyond, tänker jag, och det känns som att skaparna bakom Folkparken vill mer – men med besökaren som en stark regissör.

Enkelt, välkomnande, stimmigt och gott – Stockholms nya folkpark

Restaurang Folkparken

Gulddraken kategori mellanklass 2020

Konceptet och restaurangen har redan tagit Folkparken så långt som till en nominering till Gulddraken 2020. Imponerande på kort tid, och nomineringen i kategori Mellanklass känns helt rätt – jag skulle inte bli förvånad om de tar sig hela vägen, men vet visserligen lite begränsat om övriga Gulddraken- nominerade i mellanklass; Hantverket, Las Brasas, Prospero och Sekt.

Maten på Folkparken, Stockholm – så sjukt gott

Så maten då – vilken av Folkparken själva beskrivs bygga på amerikansk grill med influenser från hela världen. Rök och bbq-fokuset syns direkt i menyn, och vi bestämmer oss utan tvekan för att gå på en Sharing-meny. För under 300 kronor per person – vilket är galet bra pris! – serveras 7 av rätterna på menyn. Men först plockar vi in lite försnacks och snacks i form av popcorn med brynt smör och gruyere samt sötpotatischips med auberginekräm och så de godaste brysselkål jag någonsin ätit – friterad med parmesan och jalapenokräm. Är alltså blown away innan vi ens gått på varmrätterna.

Menyn består av ett stort utbud vegetariska rätter såväl som olika typer av kött. Det finns något för alla (men man gör nog bra i att gilla lite rökig smak), menyn är säsongsbetonad och kombinationerna är magiska. Här hade det varit snyggt att lite närmare kunna säga vad som smakade bäst, men det blir fet fail på det – enbart på grund av att allt är så otroligt välsmakande. Även rätterna känns ruff men enormt välkomponerade. Jag tänker Punk Royale light, och kvarterskrog extra allt. Och, får det vara såhär billigt?

Alltså; Gå på Sharing menyn med smakupplevelser från personalens favoriter!

Folkparken – med Källaren, Deli magasinet och Kiosken

På restaurang Folkparken finns också Källaren som kan hyras för privata sällskap, Deli Magasinet med frukost (som god gröt á la Stockholms-hype) och café inklusive lunch och för den som inte har tid att sitta ner (eller som inte får plats – restaurangen är givetvis väldigt fullbokad långt i förväg) finns Kiosken med avhämtning av burgare, kebab och annat modell (väldigt mycket) bättre.

Folkparken hittar ni på Sveavägen 53 och alltså – när får jag komma tillbaka?