Rosévin som vinterdryck framför brasan…

Ja visst är det det absolut första man tänker på när man tänker på rosé? Hm. Kanske inte, egentligen. Men tänk om – för det finns en supergod och vintrig dryck man kan göra med till exempel Drostdy Hofs fruktiga rosévin från Sydafrika, och som då passar toppenbra att njuta av framför brasan efter en kall och aktiv skiddag eller liknande.

IMG_8246

Med hjälp av ingredienserna nedan kan man göra en riktigt god glögg, som passsar extra bra när den tunga julvarianten gjort sitt för året. Aningen fräschare och ett steg närmare våren, liksom.

I burken ligger 8-10 kardemummakärnor och samma antal nejlikor, 1 kanelstång, några stjärnanis och 0,5 dl rörsocker. Det sjuds ihop med rosévinet, 5 skivor färsk ingefära och några apelsinskivor i tio minuter, och får sedan dra lika länge till – och sedan är det bara att njuta av en riktigt god After Uteleks-drink. Perfekt!
IMG_8769