Hej helg!

Oj vad skönt det var att checka ut för fredag igår! Det har ju ändå varit första hela riktiga veckan på jobbet efter semestern med barn i sina vanliga rutiner och med det vi föräldrar i hämtningar och lämningar och övrigt pussel, och jobbtempot har skruvats upp till max. Skönt, men uttröttande.

Jag hämtade barnen ihop med klass/förskolekompisar och åkte hem och körde after school vid poolen. Det här vädret alltså, hur ljuvligt är det inte?! En riktig bonus och snart minns vi nog inte ens kylan i juni och juli.

Senare på kvällen cyklade vi till den enda uteservering vi sett i grannskapet som verkar hyfsat inramad av grönska och testade pizzan där (eller för min del kebaben). Det känns på något sätt som en så nyvunnen frihet – och en ljuvlig sådan – när vi kan cykla iväg i närområdet hela familjen. Det var några år sedan. Men pizzastället? Nej, dit lär vi inte komma tillbaka.

  
Någon vecka gammal bild. Gatorna i vårt kvarter alltså… Ack så kuperade men jag älskar känslan på dem.

Vi avslutade kvällen med att kolla på Trevligt folk, Fredrik & Filips dokumentär om det somaliska bandylandslaget som fått så mycket medial uppmärksamhet. Den handlar om ett initiativ i Borlänge där man för att integrera försökt använda idrotten som bas och lärt ett gäng somalier att spela bandy för att sedan ta sig till VM och representera Somalia där för första gången. En riktigt viktig och bra film, som borde ses av precis alla. Vi hyrde ner den ifrån Viaplay, tips!

  

Och så la vi oss i tid men det slutade med ytterligare en film och inte alls så tidig läggning som behövts, men det är en helt annan story.  

Idag strålar solen igen, vi hänger hemma ett tag och kommer snart åka till skärgården för kräftskiva. Hej helg!