En suddig fredag och skön helg

I fredags kom en av mina allra bästa vänner inresande från västkusten, och vi sågs i stan och inväntade musketör 3 – så snart var vi fulltaliga och inledde vår fredagskväll på Urban Delis takterrass. Det var en värdig start på en riktigt härlig – och festlig – kväll. Urban delis takterass har verkligen alla rätt, med en otroligt härlig stämning. Att de inte får servera i glas utan plast och således häller över dyr flaska mousserande på plastkaraff får man ta då, helt enkelt. Takterassen slingrar sig runt och ger en otroligt härlig utsikt över stan.

När seneftermiddag övergick i kväll gick vi vidare, och på väg till Berns tog vi en drink på Nosh & Chow. Berns var däremot stället för middag, och ”Berns asiatiska” levererade verkligen grym mat. Vi åt avsmakningsmeny och tyckte att alla rätter var enormt goda – allt från sushi och sashimi till koridanderdoftande flankstek. Planen var att hänga kvar på Berns efter middagen men det kändes lite väl ungt så innan vi kom hem när det snarare började gry för ny morgon igen hade vi avklarat även Solidaritet och Hell’s kitchen. När hade jag en sådan där kväll senast egentligen..? Det var bra länge sen! Det lär dröja till nästa gång, men däremot ses vi snart i Marbella och man kan väl misstänka att vi kommer ha inslag av liknande aktiviteter där.

Vi hade med andra ord en väldigt lugn dag igår. Jag och Anna hade skönt häng på altanen i sommarvärmen som tycks ha gjort ett nytt gästspel, och det var inte bara att ha en vän att hänga med utan även en trädgårdsarkitekt. Nu har jag en plan för de där rummen på altanen jag pratade om när jag kom hem från henne i somras fylld med inspiration (eller avund) och projekt Altan är redan inlett. I veckan ska det bli högsommarvarmt och jag tror att jag redan då kommer att ha nya ytor att ha det skönt vid på altanen – ni ska få se!

Men nu – mot norrort och en dag på fotbollscup.