Dags för storhandling

Imorrn drar jag och Jenny iväg och storhandlar. Målet är att både få lite nyttigare mat med större variation än vanligtvis, och att komma ner lite i kostnad. Det blir väldigt dyrt i längden att uteslutande handla på vår lokala Vi-buitk. Förvisso en fräsch och bra butik med bra utbud, men såklart lite dyrare, eller så får man möjligtivs väldigt mycket tråkigare mat till samma peng. Samtidigt är det ju också trevligt att få sällskap till stormarknaden. Win-win-win.
Så nu har jag med lite stöd och hejarop från H spånat fram de rätter till vilka ingredienser kommer handlas, och som förhoppningsvis också kommer att lagas och servereras under veckan som kommer. För min man ’Den blivande maratonlöparen’ får det nog kompletteras lite med mer kolhydrater, och han är nog heller inte så intresserad av varken frukostar och mellisar jag handlar in till. Sen äter ju han "rejälare" luncher ute varje dag, och för min del får det bli rester från middagen kvällen innan som utgör lunchen.

Frukostar:

Ägg- och baconmuffins

Kesoplättar med kanel och kardemumma

Mellisar:
Lättkesella med bär och mandel

Äpple med keso, mandel och kanel

Proteindrink med nötter och frukt

Middagar:

Sesampanerad lax med quinoasallad:

Yoghurtmarinerad kyckling med rotsakspytt och limesås

Nyttigare potatisbullar med morötter och squash

Kycklingfajitas med majssalsa

Spenatgratäng med fetaost, serveras med kallrökt lax

Extra peppad blir jag när jag sitter här med träningsvärk sedan löprundan igår. Och imorrn blir det minsann comeback på SatsBaby i Sickla (med en liten veto ifall Stella har en riktigt dålig natt så jag är dödstrött. Det kan ju hända, tyvärr.). Jajemen! Det tar jag mig en ruta mörk choklad på minsann! 😉