Röj hos mormor och morfar

MMS

Nu är det sådär roligt hos mormor och morfar igen. Nån kan misstänka att mamman är lite trött, eftersom hon bara ligger i sängen bredvid och tittar på…

Jag var nämligen inte med på möhippans kväll igår, som avslutades i en kompis stuga. Jag kände att det inte var schysst mot Stella att behöva sova borta själv (hos mina föräldrar) två nätter – och då direkt första natten på ett nytt ställe i en ny säng, efter senaste tidens flängande och somna-i-vagnen mer som regel än undantag. Lite trygghet kan hon få känna… Så jag stannade hemma med henne, så hon skulle bli van vid miljön. Då blir det nog också lättare för mina föräldrar att lägga henne ikväll, då jag är med på "riktiga" möhippekvällen.

Det är ju så när man har barn… att man inte kan sätta sig själv och sitt eget först jämt. Jag är som nog framkommit tidigare för en avslappnad attityd mot detta och tror att barnen blir vana vid det de vänjer sig vid, så att säga. Men någon gräns finns ju… och även om jag gärna hade varit med igår också så tyckte jag gränsen gick där, för Stellas (och mina föräldrars) skull i första hand. Sen är jag väl inte världens piggaste själv heller efter sena kvällar och ganska tidiga morgnar i 1½ veckas tid.

Men idag lämnar jag Stella hela dagen, och hänger med på alla aktiviteter. Gokart, picknicklunch, uppdrag, afrikansk dans och bad/bastu står på schemat. Givetvis följt av lite partaj på byn. Kul ska det bli, och desto mer taggad efter utebliven kväll igår är jag! Kanske, kanske sover jag hos en kompis i stan också istället för att komma hem inatt… Vi får se.