I-landsproblems-panik

4 bärbara datorer hemma. Ingen som funkar bra. Den snabbaste tar kanske 5 minuter att starta. 3 av 4 blåskärmar regelbundet. 1 av 4 (den som är bäst på allt annat) klarar inte alls av att koppla upp trådlöst. 1 stationär dator. Används som media center, men till och dvd-erna hoppar i denna inte alls gamla burk. 1 trådlöst nätverk. Hoppar upp och ned, ger så dålig signal ibland så att inte ens datorn som står preciiiiis bredvid får signal. Routern har nyligen bytts ut. Ingen skillnad.
1 Tele2-dongel. Går saktare än gammalt hederligt telefonmodem.
1 extern hårddisk. Trasig strömkabel, måste köpas ny om hårddisken alls ska gå att få igång.
1 ljuvlig iPhone, på lagning (självorsakat men ändå). Ersättare får gamla Sony Ericsson-luren vara. Går inte att ringa någon vars namn börjar på K för då startar den om sig själv. Pajar i ljudet ofta, så då får man se till att ha högtalartelefon på för att alls höra något. Så då hör alla runtomkring också vad man säger.

Ibland är det nattsvart på teknikfronten. I-landsproblem, jovisst, men ändå. Ruggigt irriterande. Ha överseende med uteblivna bilder i bloggen. Bara tanken på att sätta i kabeln till kamerna och ladda över bilder på någon av de kasst fungerande bärbara ger mig stressklåda.