Neeeej! Och jaaa….

Idag har Läkemedelsverket kommit med beslut om en rekommendation av vaccinering för barn från 6 månader.
Det var ju liksom på sitt sätt skönt när de inte FICK vaccineras, för då slapp man ta ställning till det. Beslutet om att själv sikta på vaccin (även om vi än inte lyckats få det) var tufft nog, och att nu besluta om vaccinering av det finaste man har, den oförstörda lilla, känns ännu jobbigare.

Fast samtidigt. Inga allvarliga biverkningar har rapporterats än av de i den åldersgruppen som hittills vaccinerats (>5000). Likaså drabbar svininfluensan de små hårt. Vi är ju inte heller de som lever i en så skyddad verkstad. Det är inte vår tekopp. Stella får fortfarande hänga där hon trivs bäst – bland folk. På öppna förskolan, i badhus, … Trots smittorisken på dessa ställen.  Och inte minst så ska vi ju ut och resa. Flygplan är en hälsofälla generellt, och att bli sjuk när vi är borta vore både jobbigt och ge en känsla av rejäl utsatthet. Läskigt. Onödigt.

Jag tror vi kör på det. Om BVC har vaccin så kanske det är läge på måndag för hela familjen, så kan vi ligga däckade i fejk-flunsa-symptom i en stor hög hela familjen och kolla på I drömmarnas trädgård om det blir så illa.

Eller..?

  1. Klart ni ska vaccinera, det är min ståndpunkt. Hur sjutton skulle man känna OM barnet blev sjukt? Tycker det blivit en rejäl överdrift kring detta vaccin, vi vaccinerar ju våra barn mot väldigt många saker. Pneumokockvaccinet har också varit väldigt omdebatterat men det ger man ju utan någon fundering. Vi ska både vaccinera oss själva och Alfred, tror inte mig själv om att veta bättre än smittläkarna ska jag medge, även om jag också var skeptisk till en början. Mina tankar iaf. Kram!

    1. Du har så rätt Sandra… jag håller med. Har också tänkt att ”inte sjutton vet JAG mer än läkare m fl”. Och säger du vaccin så är jag ännu mer för.
      Nu vill jag bara hitta det SNART åt hela familjen!!!

  2. Killarna har tagit och det var inget att fundera på då Nils var i risk gruppen. Och som det ser ut nu så verkar de inte fått något större men av sprutan. Våran sköterska resonerade att det var viktigare att ta vaccinet när vi skulle ut och resa än att ta Twinrix. Vi börjar nämligen få tajt på veckorna att få ihop allt, då inte Bvc ger någon Twinrix och Läkarhuset stänger. Kram

    1. Jaså, är han i riskgrupp? Skönt iaf att de fått den!
      Tror nog det vaccinet är viktigare än twinrixen.. Vi kommer missa att ta 18-månaderssprutan (mässling mm), då hon inte hinner med båda innan… Men de (BVC och läkare) rekommenderade svinis före den andra så vi kör på det!

  3. Känner fullständigt som du. Var så lätt när man inte behövde ta ställning. SUCK.
    Tusen tusen tack för din jättefina kommentar på min blogg!
    Stor kram

  4. Själv har jag drabbats av influensan nu och behöver inte ta ställning till vaccinering vad gäller mig iallafall (det enda positiva i situationen). Är just nu satt på isolering i vår källare.. Har inte träffat Irma sedan i tisdags, men jag hör henne sjung och prata en trappa upp. Längtar helt sjukt mycket efter henne! Men vi vill inte att hon skall smittas och det är tydligen värst de första tre dagarna. Som tur är har vi hennes farfar på besök så hon hålls sysselsatt. De är mest synd om mig här nere i min ensamhet och elände..

    Vi har börjat vaccineringsdiskussionen angående Irma och kommer antagligen att vaccinera henne.

    Kram från oss!

    1. Näeeee!!!!! Stackars, stackars dig!!!! fyyyyy
      Men du mår ”okej” iallafall? Tänker på att du ju är riskgrupp och allt…
      Massa kramar!

      Och ligga nere och höra familjen stöka uppe, vilken tortyr rent ut sagt!

      Krya på dig och det snabbt!!

      Många kramar

  5. Jag mår ok. Var till läkare igår och han tyckte jag ändå drabbats lindrigt, har inte så jättehög feber, men ont i hela kroppen, huvudet och hostar mycket och känner mig allmänt sänkt.. Blir luftrören värre ska jag söka hjälp. Tur man har en stark kropp i grunden 😉

    Ha en skön helg!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *