Stellas jul

Bara för att jag och H bestämt att familjen ska fira (eller snarare inte fira)  jul i Thailand i år så måste ju ändå Stella få en liten dos. Gran, mat, klappar och tomte!

Stellas (och okej då, vår) julafton gick av stapeln redan förra helgen. Då var närmaste familj i form av farmor & faster, faster & A, mormor & morfar, och morbror och Arvid här. Moser E fick vara hemma med krasslig Nils – supertrist! Och så var även den näst närmaste familjen med, dvs Kajen-familjen och Smålandsfamiljen – Lotta & Mackan och Andreas. 🙂

Tomten kom smygande från Kajen, och det iakttogs nyfiket av Arvid och Stella. Arvid var helt införstådd med att tomten visste att Stella skulle vara i Thailand på jul, så han köpte helt att han kom tidigare till Stella. När väl tomten kom in genom dörren tyckte Stella dock det räckte. Hon tyckte det var en riktigt otäck prick (trots att han var jättesnäll och lät precis som Mackan!), och vägrade ta emot paket direkt av honom eller alls gå i närheten. Tur att Arvid var med och kunde hjälpa till.

Det var häfitgt och förvånande att Stella tålmodigt och nyfiket tittade på och var med och öppnade varenda julklapp, och direkt lekte en stund med varenda grej. Hon blev liksom uppriktigt glad, och lade märke till allt. Kul!

Superfina julklappar fick hon, och det var så mysigt! Vi andra fortsatte givetvis kvällen med god mat, roligt julklappsspel och trevligt umgänge – just som sig bör på julafton. 🙂
Tack för alla superfina julklappar, hälsar Stella! Det här gör vi om nästa år. Fast förmodligen på rätt dag, då… 🙂

Stella framför sin julklappshög…

Inspekterar granens utsmyckning…

Och så kom han. Den där konstiga, och lite otäcka filuren…

Lagom avstånd, tyckte Stella, men visade upp sina julklappar glatt.

Försöker få Stella att våga gå fram, men icke!

Lite skeptisk till tomtebesök. Då är det mammas famn som gäller.

Men roligt ändå!