Pattong-kommersen

Nog var det kommers i Patong allt. Helt seriöst så kan jag inte förstå hur man kan välja att resa till just den stranden. Allt annat än charmigt.

En kväll där funkar dock. Kolla in shoppingutbudet och kanske handla någon kopia om man känner för det. Jag är inte så mycket för kopior, det är känslan i äkta vara som är schysst ju – men ett par flipflops á la Billabong eller något funkar ju alltid. Eller lite tv-spel och sånt.

Vi käkade en enormt god middag, och hur billigt som helst var det också. Med tanke på hur billigt allt redan är så förvånas man att det kan vara ännu billigare, men så är det ju så fort man lämnar stränderna. Sen hamnade vi i ett gaykvarter när vi tog skydd från regnet som började falla. Jag tror inte vi var välkomna på barerna på de 3 gator vi passerade innan vi hittade ut igen. Jeez. Sen snurrade vi runt på Pattongs gator, och gillade att man kunde köpa en billig och urgod Mojito för take-away från ett gatustånd. 🙂
Något senare landade vi på en av barerna på bargatan och gjorde bucket-premiär för resan. Nice, med första span-parkett.

Spanet var väl… varierande. Vi kunde se de tragiska, tragiska torskarna som gled omkring och sökte sällskap för kvällen. Stripporna i barerna runt omkring, varav många som såg tröttare än tröttast ut. Så osmakligt, vilken marknad det är. Jag prutar gärna på piratkopiorna här som seden sig bör, men när det inte är saker och kläder som handlas utan människor gör det ont långt in i hjäreroten.
Men vi sållrade. Sexturismen finns vare sig vi vill eller ej så vår semesterkväll i Pattong tittade vi inte åt det hållet. Vi såg inte det värsta med andra ord, utan fokuserade på att ha kul ihop. Avslutade på en nattklubb för turister som var riktigt kul och inte hade några konstiga ping pong shows eller annat snusk för sig. Det går om man vill, med andra ord. Jag, H, brorsan och E, Lotta och Mackan hade en grymt kul kväll.

Men Pattong som sagt är egentligen allt annat än charmigt. Sen är ju inte Phuket direkt lika med Pattong, vilket vi tacksamt tänkte på när vi vid halv 4 satt i en tuktuk på väg “hem” till Bangtao.

Det finns mer Thailand på andra ställen än Phuket, absolut. Mindre svenskar, mindre pushiga försäljare, något billigare (men det är marginellt – såvida man lämnar restaurangen närmast resorterna) och ärligt snällare thailändare. Men att åka till Thailand och söka äventyr och resa, det är lite naivt numera. Det var det nästan för 10 år sedan också, när jag besökte landet för första gången. Thailand är charmigt, speciellt, underbart och lätt-rest. På stränderna finns fler eller färre svenskar, och fler eller färre ryssar och tyskar också för den delen. Men äventyr, utmaning? Då får man byta land, eller ge sig rejält off track.

Jag klagar inte. Det finns en anledning att man återvänder till Thailand, gång på gång på gång. Det är just så bra det är. Överlägset. Fast jag undviker gärna Pattong-liknande ställen såväl nu som i framtiden.

Följ mig!

Mer läsning...
ledungsstigen nacka duvnäs promenad jättegryta
Ledungsstigen till Kungshamn – Duvnäs utskog och Skurus udde i Nacka