Idag hörde jag en gnällande Stella från dagisets gård redan när jag kom runt hörnet till huset. Inte gråtgråtande, men rejält gnällande.
När jag kom fram såg jag en riktigt blek tjej stå och protestera i ett hörn. Hennes fröken sa att Stella ofta inte är så nöjd att vara ute, utan går och tittar in genom fönstret. Dagispersonalens teori är att hon inte känner sig så hemma och vet vad hon ska göra på gården. Det är ofta så för nykomlingar. Säkert är det så, men faktum är att hon inte gillar snön och sina bulsiga kläder så även på helgerna gnäller hon ganska snart när vi är ute och kör pulka och leker i snön. Till vårt stora förtret, vi älskar ju att vara ute.

Men jag tyckte ändå att hon inte såg pigg ut. Helt sänkt till och med. Men favoritfröken L intygade att hon varit pigg och glad och så hela dagen. Allt hade varit så bra så, även om hon inte ätit så mycket idag heller.

Väl hemma kollade jag direkt tempen på blekfisen som inte sagt ett ord sedan vi lämnade dagis. Det händer liksom aldrig. Hon var verkligen inte sig själv. Mycket riktigt, 39,4. Hur detta kunnat undgå dagisfröknarna kan man ju verkligen undra!

Så, med tanke på att hon bara varit feberfri i ett par dagar innan (och med något förhöjd temp i tisdags, om än inte över 37,6 typ) så ringde jag direkt Vårdguiden. Och det blev en tur till närakuten för besök hos jourläkare. De konstaterade fina lungor, stabil mage, hals utan rodnad och öron utan tecken på inflammation. Hon var dock fundersam gällande den långa febersejouren (om man räknar ända sedan i lördags – som vi avfärdade som 3-dagars) och tog sänka. Denna konstaterades hög (81!) så trots att hon inte kunde ställa någon diagnos så skrev hon ut antibiotika. Kombinationen feber och hög sänka tyder iallafall på någon form av bakterie. Redan imorgon kväll ska Stella vara bättre, och annars får vi åka till något barnsjukhus akut för vidare koll.
Men halleluja.

Så sömnkuren… tja. Nu behöver ju inte den vara superavancerad utan kan ses lite som ett förhållningssätt, så vi lade henne enligt samma rutiner och ramsa. Däremot kommer vi såklart vara mer nära inatt om det behövs. Fast även om man är sjuk så kan man sova gott i egen säng. Vi får vara lite pragmatiska helt enkelt.