Och så åker vi lite tåg istället

Idag är jag på rull genom Sverige igen. Efter att Dals-Ed besökts för första gången i helgen så var det idag dags att åka till en annan för mig helt ny metropol; Alingsås. Vilken globetrotter jag är va 😉
En riktigt gullig liten stadskärna iallafall, om än sömnig, kunde jag konstatera.

Jag konstaterar även att X2000’s första klass är ett riktigt schysst sätt att resa på. Det hade jag nästan glömt. Kan inte ens minnas att man sist fick frukost på samma sätt som på flyg, eller gratis kaffe och frukt, tidningar osv. Fint ju! Sen var det en riktigt skön resa också, snabbt och komfortabelt. Det här sättet borde man ju resa på oftare!
Det är väl två saker som påverkar hur nöjd man är med SJ mer än andra; biljettkostnad och punktlighet, och eftersom vi idag varit helt i tid i båda riktningar och jag inte betalt biljetten själv så kanske det är det som gör att resan varit så tillfredsställande. 🙂

Så nu var jag inte bara i Alingsås för att vidga mina Sverige-vyer, utan för att jobba. Jag, min konsultkollega, två personer från kunden och ett gäng danskar besökte några ”vänner” i Alingsås och hade en riktigt intensiv och produktiv dag. Bra så.

Och nu veeet man ju att det regnar mycket mer i Västsverige än i Stockholm (moahahaha), men mina resor de senaste tre dagarna har varit lite löjliga. Lämna soligt och varmt Stockholm för ett betydligt kyligare och regnigare väst-Sverige. Två gånger. Well well. Nu närmar vi oss Stockholm och solen lyser skarpt såhär på kvällskvisten. Det ryktas lite sämre väder imorgon, vore ju just typiskt. Och mindre lämpligt för mina cykelplaner imorgon… Well, well, vi får väl se.