Vilken fest (*2)

Alltså, helgens kronprinsessbröllop har varit så himla långt över förväntan, måste jag säga. Från att ha varit SÅ less på alla tv-program om kungligheterna och verkligen undrat vilka som kollar på dem, så drogs jag liksom i princip alla andra in i hyfsat stort engagemang eller framför allt känsla, just när det drog ihop sig. De var ju så himla fina, känslorna så himla äkta. Och nånstans så kändes det ändå som att vi fick se nåt stort. Jaja, jag är ju världens blödigaste redan innan och gråter alltid på bröllop, men jag överraskades när kortegen passerade kort under oss där på Kungsgatan igår och jag kom på mig själv med att vinka, le upp till öronen och småhoppa där i mitt fönster. 🙂

På festen igår visade sig att typ alla sett något av bröllopet, och på facebook är det få statusar som handlar om nåt annat.
Några statusar, majoriteten från killkompisar i ett axplock; Daniel W for King!, Bra tal Kungen!, Bröllop i stan”, och så flera uppdateringar kring att vi har en snygg prinsessa. De uttalandena har ju faktiskt oftast handlat om lillasyrran tidigare… Men så rätt de har. Vacker prinsessa!
För att inte tala om en hel massa bilder tagna live från någonstans i stan, som folk laddade upp. Bröllopet uppmärksammades, minst sagt, och det var verkligen kärleksstämning i stan igår. Det kan man ju inte annat än att glädjas över.

Så imponerande är också Daniels pappas tal som var hur grymt som helst. Där, inför alla dessa människor – en helt vanlig pappa liksom! Och Daniels tal till Victoria ska vi inte tala om. Klockrent. Vi missade ju TV-sändning igår men har kollat på ”det viktigaste” på SVT Play idag. En lagom liten sammanfattning på typ 30 minuter – det räcker för oss.

För övrigt täntke vi, som är vana vid hyfsat sena bröllopsfester (från vårt eget drog väl de sista gästerna runt 05.30, och vi själva runt 04…), att det nog inte skulle bli så bra drag igår på deras fest igår. Men idag läste jag om att kungen, drottningen och Madeleine hade lämnat festen fötst klockan 5 på morgonen, och bl.a det norska hovet bara strax innan. Coolt, respekt! 🙂

Så kungafamiljen är nog tröttare än vad vi är idag. För fullt SÅ sena blev inte vi från vår fest igår. Men vilken kväll vi hade! Grym middag på Grill, som alltid. Fantastiskt bra lamm till huvudrätt för oss båda, och en superbra och fräsch thai-beef salad till förrätt till mig och tonfisktartar för H. Sen var vi proppmätta och fick bara i oss en halv tryffel till espresson.
Festen var precis HUR trevlig som helst. På tok för länge sen jag var på en ordentlig hemmafest. Det var drag rakt igenom, och genomgående härligt folk. Runt 40 pers som trängdes glatt i parets etta på 50 kvm. Hjärtligt och lovely. Gav verkligen mersmak. Mer hemmafester åt folket! 
Det verkar som att flera drog vidare också efter att vi gått hem (rätt sent) men det var inte läge för oss, vars barnvakt åkte till Berlin vid 04.30 imorse – så vi hade (iallafall en av oss) en allt för tidig morgon väntande…