Nu har inte Stella käkat hemma sedan i söndags lunch. Och då menar jag verkligen inget, oavsett vad som erbjudits. Hon nekar all mat, hon nekar kvälls- så väl som morgonvälling, och allt smått och gott där emellan. Förutom havrefras – ”puffar” har hon fått i sig vid några tillfällen. Vid muta, att få sitta i soffan…

Igår var hon hängig och ville bara sitta i soffan och kramas i flera timmar, och även på dagis så sa de att hon varit det – sovit massor (somnat först vilket aldrig hänt tidigare, och vaknat sist vilket heller aldrig hänt förut), så vi trodde lätt det var något fel. Men jag vet inte, kanske har hon någon krasslighet light, men idag har hon varit sitt vanliga glada jag så det är väl bara …nåt. Jag är inte så orolig, det går nog över, och hon går på toaletten och så, så helt tom på energi kan hon inte vara.

Jag funderar för övrigt på om hennes mattider ska ändras något. Tidigare har hon varit så hungrig efter dagis så mat före 17 har varit ett måste. Jag tror hon skulle klara sig på rejäl mellis då (macka, yoghurt och så) och sedan kunna käka med oss vid typ 19. Sova 19.45. Då skulle vi få in lite familjemiddagsrutin också, vore mysigt. Förut har vi väntat med middag tills hon sover, men numera somnar hon sällan före 20 så det blir ju lite sent på vardagarna känns det som, och nu är hon så stor så familjemiddag kanske är hög tid.

Hur gör ni?