Gravidkläder anno hösten 2010

Alltså gravidkläder. Det är ju inte jätteroligt.
De flesta vanliga kläder med snitt som kan funka (läs: tunikor) upplever jag bara som stooora. Magen slutar liksom aldrig i sådana, så i profil (om man har päronrumpa som jag) så blir man bara megastor. Därav att riktiga gravidkläder är bättre, för de har iallafall lite former. Däremot är det svårare att hitta sånt som känns säsongsrätt. Det blir liksom ofta småblommigt, stel bomull, krås och präktigt av bara farten.

Jag var på Vero Moda på Drottninggatan/Gamla Brogatan häromdagen, och där fanns faktiskt en del. Mamalicious (som alltså är Veros märke) vinner gravidklädskampen, pga att det är både snygga grejer och hyfsade priser.

Jag köpte den här knälånga klänningen där (för var det 300 eller 400..?), basic med en del schyssta snitt, bomull. Kan kläs upp och ner. Lite väl silkigt material för mig dock, men heltäckande strumpbyxor och stövlar till så blir det nog good enough.

Denna skjorta i lång modell kommer från H&M. Där finns ju en del ändå, problemet är bara att de har samma saker så länge, och man ser H&Ms gravidkläder på varenda gravvo i hela landet. (Och när jag var i NY var det bara där jag hittade bra gravidkläder…)

De här jeansen är också från H&M. Rak modell, okej färg, och ruggigt stretchiga och sköna. Det innebär ju dessvärre att de blir stooora efter ett par dagars användning, och fickorna sitter så långt ifrån varandra så de snarare hamnar på höfterna. Not so fancy.

De här treggingsen (jeans-leggings i stretch/stel variant) med slitningar fanns också hos Vero-Mamalicious och var riktigt snygga. Eftersom de tyvärr ej är jobbmässiga för mig så struntade jag dock i dem, då jag tycker 400:- var lite väl om jag ändå inte kan ha dem så ofta.

Näe, det är drygt med gravidkläder. Det stora fyndet gjordes dock ikväll när H hämtade min gamla låda med grejer från förra gången. Hela tre jeans i tripp-trapp-trull storlek där jag kan ha de minsta och snyggaste i iallafall en vecka eller två till. 😉
Schysst, för hittills på jobbet har jag haft samma jeans i 2½ vecka, huuuua, skäms att erkänna!
Ett par svarta favoritbyxor från H&M (vilket för övrigt fanns snygga hos Mamalicious dock bara i XL kvar) och en svart Mamalicious-kjol gladde också, liksom två skjortor och en favvokofta. Nu har jag lite att ta på mig till jobbet igen, grymt!

Jag hittade lite andra fynd också, och en massa basplagg och amningskläder bl.a. Perfekt, jag hade helt glömt att jag hade sånt. Det kan ju om inte annat kombineras med lite icke-gravvo-plagg för att lattja till det lite.
Så bästa fyndtipset, leta vintage ;-).