Kvalitet

Häromdagen blev jag glad då jag fick ett sms från en tjej i kvarteret som jag känner lite genom innebandyn och föräldraledighet, men aldrig umgåtts mycket med. De är ett gäng som umgås sedan sin mammaledighet (så alla har barn som är någon månad yngre än Stella), och ibland går de iväg efter kvällsmaten hemma och tar något litet att äta och dricka på en restaurang i kvarteret. Bra upplägg! Och nu frågade hon om jag ville haka. Det ville jag såklart, det är ju hur roligt som helst att prata lite mer med andra som bor i ens område. Jag var så himla besviken på min mammagrupp när jag var hemma med Stella – det började så bra men sen rann bara ut i sanden. Även om jag fick en vän för livet i J, och det var ju såklart mer värt än något annat!
Men just det där också att känna många i området, det är verkligen kvalitet!

Så vi hade iallafall en grymt trevlig kväll och pratade bort några timmar på en av kvarterskrogarna.
Det var jättesynd att jag behövde avvika lite tidigare – torsdagar är H’s kvällar med innebandy, precis som mina onsdagar med pilatesen är ”heliga” (var tisdagar med innebandy innan jag blev gravid). Ett sånt upplägg gör saker enklare och ger mindre missnöje. Sen slår jobbrelaterade grejer alltid högre, och vi kan såklart ändra upplägg om det är så – men en given prioritering och ”etta” var i veckan tycker vi verkligen att underlättar livet med barn, och gör att bådas vår egentid värderas lika högt.
Men, iallafall – lite kortare kväll för mig – men det kan säkert bli fler gånger! Jag kommer helt klart vara på om jag får följa nästa gång också (vilket jag tror och hoppas :-))
Flera magar siktades i det trevliga sällskapet om 7, och det var ju en rolig grej det också. Även om de var några månader mindre än min. 🙂

Tack snälla P för att jag fick haka på! Nästa gång har jag kanske en bebis med mig (om det blir en tyst och sovande variant), fast i och för sig är det ju enkelt att lämna även en liten bebis för ett par timmar om man bara är 50 meter bort… Lämpligt. 🙂