Batteriladdning pågår

Vilken tid gick du upp idag då? frågade H, när han ringde vid 10.30-tiden. Vaddå ”gick”, sa jag, ”hur menar du nu?”. ”Däremot SKA jag snart gå upp, för jag har en lunchdate vid 11.30”. 🙂
Förstår ni när man sist hade det såhär?! Någon gång någon helg innan man fick barn, skulle jag säga. I runda slängar typ 3 år sen.
Och som jag behöver det. Jag kan inte poängtera det nog. Efter fredagens jobbavslut har det varit total kraschlandning, och idag kan jag inte förstå att jag jobbade så sent som för några dagar sedan. Det känns helt osannolikt.
Bästa återhämtningen är att H lämnar Stella på dagis i vanlig tid på morgonen, och jag kan njuta sovmorgon och lugnt tempo hur länge jag vill. Det är så underbart!

Idag gick jag sedan iväg på lunch med en kompis på matskolan Marievik Gastronomi, där vi bokat bord för julbord. Mycket nice!
Sen tog jag en långpromenad – med mina mått nu mätt alltså – runt Trekanten mm, i vintrigt landskap med uppfriskande om än inte så värmande sol.

Det här är laddning av batterier när det är som bäst.

Hade det inte varit för datumet hade bebisen gärna fått dröja, för nu njuter jag av lugnet. Datumet alltså, jag hoppas på en 2010-a av flera anledningar, även om de flesta gärna kommenterar ”knip över årsskiftet”. Men givetvis skulle jag föredra att få barn en bit före jul, för barnets skull men också för att det vore så enormt skönt att hinna landa hemma innan julafton. Men vill ni veta något omvälvande? Helt revolutionerande? Man kan inte bestämma datumet! Bebisen kommer när den är redo!
Så med det sagt så fattar jag inte alla kommentarer man får höra dag ut och dag in. Säkerligen i all välmening eller skämtsamt (wow, nytänkande)… för det är väl ingen nyhet för någon? Jag är rätt trött på de kommentarerna kan jag säga.

Nu ska jag vila lite till, innan Stella ska hämtas på dagis. Battery: charging.

 1. Låter helt underbart som du har det!
  Sen måste jag faktiskt fråga vad poängen är med att knipa över årsskiftet? Tjänar man något på det förutom att barnet blir allra äldst i en åldersgrupp?

  1. Att de är så mycket mindre än vissa klasskompisar när de börjar skolan, t.ex, så de får det tuffare.
   Både i skolan och inom idrotten, så statsistiskt så görs bäst resultat av de äldsta.
   Statistiskt blahablahablaha 😉

   Och att det är så tråkigt att få vänta längst med att göra saker, typ när de fyller 15 och 18…
   Själv umgicks jag med de som var ett år äldre just runt 18 så jag hade det ”problemet” trots att jag är tidig på året. Och det gick bra ändå.

   Men generellt verkar det vara väldigt väldigt synd om barn som är födda sent. Hmmpfh.

   Låter lite irriterad kanske? Haha 😉

 2. Jag förstår din irritation 😀 Nu stannade ju Elis inne över årskiftet trots att han var beräknad till den 19:e. Men jag hade INTE klagat om han kommit tidigare. De datum som jag ändå tyckte att han kunde missa var väl självaste julafton och nyårsdagen. Men som du säger, det går ju inte att bestämma och bebisen är ju inte mindre önskad bara för att den råkar komma ut lite ”fel”.

  1. Nej, kommer de på en dag som är vigd åt annat – som julafton framför allt – så hittar man nog en lösning på det också!

 3. Jag ”knep ju över nyår” 😉 trots att jag var beräknad till den 28:e och jag var så otroligt glad vid tolvslaget, varför vet jag inte riktigt..men jag tror mest att det var för att jag ville att det skulle bli två årgångar mellan barnen och inte ett. Såhär i efterhand förstår jag inte riktigt heller fixeringen vid årsskiftet 😉 Dessutom ler jag åt kommentaren ovan…jag får ju så stora barn att Elis kommer att vara onormalt stor för sin årskull haha. Helt rätt inställning; bebisen kommer när den kommer och bara allt går bra så spelar ju datumet ingen som helst roll. Kram och lycka till!

  1. Jag vill minnas att jag hejade på i ditt knipande. Hm.
   Jag hoppas det var för att du så tydligt sa att du hoppades på efter nyår, annars var jag lika dålig att tänka efter som de som nu kommenterar till mig, och då ber jag om ursäkt i efterhand. 😉

   Tänker också efter lite, och jag minns visserligen vem som var längst och kortast i min klass, men det hade inget med deras födelsemånad att göra, surprise surprise 🙂

 4. Fast du har ju långskånkar till barn och då skulle ju h*n å andra sidan bli en jätte om den dessutom är äldst i årskursen! 😉

 5. Äsch, bara bebisen är frisk och allt mår bra. Alla födelsedagar är bra på sitt vis. Strunta i snacket! Stora kramar

 6. Ja här har vi en som inte lyckades knipa… Ella kom med pompa och ståt den 30. december. Och hon är inte efter alla andra i skolan, tvärtom, vi får hela tiden höra hur duktig och långt fram hon är. Det som jag önskar nu i efterhand är att hon skulle kommit innan jul, då hade födelsedagen varit lite mer en grej. Nu blir det bara att fylla på det som tomten inte kom med 🙁

  Det blir finfint när h*n än väljer att titta ut!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *