Rätt nyans och hånleende ögonskuggor

Jag fick hem Desigualklänningen, men jag blev inte helt kär. Och för 1200 kr vill jag bli kär. Direkt längta efter att ha klänningen till huvudsyftet (=bröllopet) men också någon mer gång. Jag tyckte den skulle bli bra, men inte fylla syftet helt. Den mesta besvikelsen var att den var i bomull och inte i siden-silkes-liknande, som jag sett framför mig. Jag skickade tillbaks och letade i mina gömmor. Fast till finaste A’s bröllop kändes inte ”begagnat” värdigt.
Ångest blev det i några dagar, men sen hittade jag rätt – tror jag. Lila nyans (bilder på lär komma), och fint vore det ju också med en matchande ögonskugga.

Öppnade några sminkväskor och gömmor med trevligheter i sminkväg. Givetvis kunde jag hitta något i varje färg, och givetvis bra märken. En helrätt nyans från Mac fanns såklart.

Mac-skuggorna är grymma! Favoriter i sällskap med Face Stockholm och ID. Här i lila nyans, med lite guldglittrigt. Ska nog bli fint till klänningen i samma nyans, som ses i bakgrunden.

Att jag hade en skugga i helt rätt nyans tvivlade jag inte på. Men däremot fick jag en riktig aha-upplevelse när jag gick igenom lådorna. Tänk, när jag hade tiden att välja ögonskugga om dagarna! Eller kvällarna, för den delen. När jag kommit hem från skola/jobb och skulle svira om inför en kväll på stan. Vad det nu än innebar. Att kunna se skuggor i varje färg man kan tänkas vilja ha, och i olika nyanser av varje färg och olika mycket glitter osv – det var en abrupt påminnelse om vad livet före barn var. Före förpliktelser.

Det kändes som att de hånlog mot mig.

 

Nåväl. På bröllopet på lördag kommer iallafall klänningen kännas bra (tror jag) och skuggan vara matchande. Vad mer kan en småbarnsmorsa på festligheter begära..? 😉