För stora tjejer

Stella har inte efterfrågat lördagsgodis än. Hon har smakat godis dock, med kusinerna, någon gång i fiskdamm osv. Så det är inte för att vi är rabiata på något sätt, men varför ge om hon inte frågar.

Inte ens efter en sån här diskussion har hon brytt sig:
Stella och M ligger i stor-gungan.
S: ”Mamma, vi äter godis och tittar på TV”. (låtsas de alltså)
M: ”Jag ääääälskaj godis!”
S: ”Jag fåj inte godis.”
M: ”Det fåj jag, jag fåj godis vaaaarje dag”. (inte sant)
S: ”Fååååj du? Jag fåj inte godis”.
M: ”Vaaarje dag, när det är löjdag, jag äääälskaj godis!”
S: ”Det göj jag med. Men jag fåj inte godis. Inte näj det äj löjdag. Nej”.

Elaka föräldrar va 😉

Stella är ju däremot en vällingdrickare av rang, och jag har funderat lite på hur man ska kunna få bort den. Typ i sommar. Jag tycker att vanlig mat är bättre helt enkelt.

Så igår när vällingpulvret tog slut när jag blandat och jag sa till Stella att hon inte kunde få påfyllning så sa jag ”Du kanske är stor tjej och ska sluta med välling. Stora tjejer kan få lördagsgodis istället”. Ungefär så. Stella gick igång på det. Så vid läggningen igår och imorse vid frukosten så pratade hon om det. Hon förstod att om hon inte dricker välling kan hon få börja med lördagsgodis – men givetvis är ju ”aldrig mer” inte helt lätt för henne att greppa. Jag pratade då också om att vi på lördag kanske kunde lämna hennes nappflaskor till kattungarna eller så (tänkte Skansen, men man kan väl improvisera om det är så). Och i sånt fall säga hejdå till flaskorna och vällingen. Sen åka och köpa lite godis. Stella höll med, och snackade mycket om stor tjej osv. Jag försökte poängtera att flaskorna ju då skulle vara helt borta så hon inte kunde få välling mer. Hon var med på resonemanget.

Jag skulle kunna smida medans järnet är varmt och gå till affären för att köpa ny välling idag och låta Stella välja mellan nytt vällingpaket eller godis (engångsgrej en icke-lördag liksom, första gången sådär). Men näe… Det är nog inte riktigt läge nu när jag har två ensamläggningar framför mig och kusinbesök i helgen. Fast kanske från lördag?!