Sleeping beauty

Ja herregud. Vilken start. Jag fattar ingenting!

”Nu måste du äta en ordentlig portion med puffar (dvs havrefras)”, sa jag till Stella och dukade upp kvälls-mellis vid 19. ”Så mycket så att du är mätt ända tills frukosten imorgon bitti”.
”Ja”, svarade Stella.
Sen åt hon en stor portion puffar. Större än hon gör till frukost. Klunkade i sig mjölk för glatta livet.

Kvällsrutinerna flöt på. På med pyjamas, tandborstning, städa rummet. Ner i sängen, läste bok. När boken var slut sa Stella; ”Nu vill jag ha väll..” – och så hejdade hon sig och fortsatte; ”Jag vill inte ha välling. Jag har slutat med välling. Jag ska få lördagsgodis”.
Jaha ja. Släcka lampan, natti natti.

Sen kom några vändor med toalettbesök och småfix, och lite ”jag vill inte sova”. Precis som igår – så det hade inte med vällingen att göra. När det strular – vilket är sällan – brukar vi ta till en liten skvätt välling till, och det var väl skillnaden. Ingen skvätt att ta till, men lägligt nog kom M’s mamma J över för lite kvällssamvaro så hon förklarade att M sov och då gick Stella med på att somna. Så sov gjorde hon vid 20, efter att ha lagt sig kanske 19.30.

Så det var väl en grymt bra start känner jag! Nu hoppas jag bara att hon håller sig mätt och sovandes hela natten…

Egentligen är det kanske inte en så stor grej att sluta med välling, men för oss är det det. Hon har druckit mycket, hon har aldrig haft napp, hon somnar med sin välling. Så det är verkligen en stor grej att ta bort liksom. Så fortsätt håll tummarna…. än är vi inte i mål. En bra start dock, nu går vi inte tillbaks. Nope.