Det var inte nyligen jag strök en pärlplatta kan jag säga. Eventuellt har jag aldrig gjort det, för pärlplattor har jag nog inte gjort sedan jag var liten.

Stella har pysslat med pärlplattor ett tag. Först med en lite större variant, men numera klarar hon de små pärlorna också. Största koncentration råder. Att pyssla med pärlplattor är nog bra både för koncentration och finmotorik.
Igår slutförde hon en hel platta – duktig! Så vi gjorde en regelrätt platta.


Stella pysslar under största koncentration. Mest grönt, det är fortfarande favoritfärgen.
Sedan på med ett bakplåtspapper och stryka på medelvärme. Man ska stryka tills hålen börjar bli mindre. Jag körde lite för länge. Men fin blev det färdiga resultatet, Stella var så nöjd så. Duktig!
Det här är ett pyssel jag gärna gör fler gånger. Roligare än grusig lera, och definitivt bättre än att leka roll-lekar. Inte min tekopp…

  1. Hahaha, rollekar är inte min tekopp heller 🙂 Kul med pärlplattor! Tyvärr blir det alldeles för lite pysslande hemma hos oss, vet bara att de drar fram allt och sen sitter en halv minut innan de drar vidare.

    1. Stella och en kompis hällde ut en hel burk med småpärlor i förra veckan, då åkte dammsugaren fram och jag var redo att ta bort allt vad pyssel heter!
      Men de triggade nog varandra… så hon får ha dem kvar men jag kommer ta bort dem när det blir för livat, pyssel ska pysslas med och inget annat.

  2. När började ni med det där? A är ju extremt pysslig av sig och jag börjar fundera på att köpa något pärlset att börja med. Hon är ju inte så att hon stoppar saker i munnen heller, så det kanske inte är för tidigt. Vad tror du?

    1. Jag hade aldrig tänkt att hon var redo för det egentligen, förrän hon vid jul fick en pysselplatta som heter Daisy. Den var superbra att börja med!
      http://www.hiko.se/Leksaker/Varugrupp/Pyssel/Pegart/Quercetti-Pegart-Fantacolor-Daisy-Basic-60st

      Något senare fick hon pärlplatta med stora pärlor. Och först nu har jag köpt med små.

      Stella är pysslig av sig, har alltid gillat pussel osv. Så gillar lilla A att pyssla så är det väl toppen att uppmuntra. Daisy borde funka till en tvååring också, om hon har tålamod och inte stoppar i munnen dvs.

      1. Vet du om de finns i någon fysisk butik? Känns lite värdelöst att köpa via nätet när frakten kostar nästan lika mycket som produkten! 😉

        Förresten är det lite komiskt, för det är PRECIS en sån platta jag har varit ute efter. Hade en liknande när jag var liten och läste en bloggare som hittade en på loppis härommånaden och blev så sugen. Och nu hittade du precis samma grej (fast med annan platta och annan förpackning då)!

        Och TACK för dina gulliga ord om bloggen, det är ömsesidigt kan jag säga. Men så har vi väl rätt lika syn på barn och leverne också! 🙂

        1. Jag är tämligen övertygad om att de är köpta i fysisk butik – för de var en present från faster och hon är ingen stor näthandlare. Men då vet du vad du ska spana efter iaf!
          Ska fråga henne varifrån vid tillfälle, men jag har nästan för mig att jag själv sett liknande på BR.

  3. Åhhh en utav mina favvosysselsättningar med stortjejen. Är ju såå mysigt. Dock får jag lite problem med ordningssinnet när hon väljer att ”förstöra” mina mönster. Ha, ha… träning för oss båda men på två olika sätt. Hoppas det är bra med er. kram kram

    1. Jag hann känna samma sak, men vaddå nu har vi ju så fin randig bas, varför bara grönt?! 🙂
      Du är ju så pysselduktig, evig inspirationsmamma! Kramkram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *