Trött mama

Nu är vi vakna, jag och Max iallafall. Stella får sova en stund till, kusinerna kommer senare ikväll och pappa H också, så det kommer bli senare läggning och bättre att hon orkar med då.

Själv är jag trött som få. Jag är extremt ljuskänslig när jag sover, så de här dagarna har jag vaknat runt 6 och inte kunnat somna om. Kanske dags att komplettera persiennerna med rullgardin..?!
Lite illa med 6-morgonar för mig när barnen vaknat runt 7, halv 8 (jepp, ingen hunger för Stella inatt) om morgnarna. Onödigt liksom.
Att jag inte kommer i säng förrän runt halv 12 är väl inte heller helt lämpligt. Och så äter ju Max en gång per natt, vid 4-snåret.

Lite får jag skylla mig sjäv, men det där tempot med två barn sliter ju alltså. Även om jag softar med fikadejter osv om dagarna så är det rätt tungt. Det ska ändå ”hållas ihop” med alla klädbyten och blöjbyten/toabesök, alla diskussioner, upp-packningar och planerande, och såklart hemmaplock och disk och matlagning och – alles. Åter igen en eloge till alla ensamstående. Hur i h*e orkar de?!
Den här veckans sejour var mycket jobbigare än förra veckan. Fått ta några fler utbrott, och så har båda somnat lite senare om kvällarna – förra veckan blev de tysta runt 19 varje kväll och det ger fler ensamtimmar. Den extra timmen mellan 19 och 20 är liksom låååång.

Sen är ju inte jag världsbäst på att vila heller. Lite för mycket energi, och vilja.

Ikväll dyker storebror med familj upp, ska bli toknice! Lär ju dock inte ge så mycket sömn eller lugnt tempo. Vilket jag å andra sidan inte vill ha heller. Haha, ja ni hör ju…

Sådär, nu ska jag kavla upp ärmarna och börja fixa lite käk. Är lite värd en matlagnings-öl faktiskt, får inventera kylen.

Trevlig fredag alla!