I förmiddags var det en genomgrå himmel utanför våra smutsiga fönster, och regnet strilade konstant. Så någon uteaktivitet var inte att tänka på, men inte heller att stanna hemma – iallafall tre familjemedlemmar klättrar på väggarna efter allt för många timmar inom hemmets fyra väggar. Undantaget är givetvis Max och ingen annan. Så efter inledningen med firande av mamman i huset genom finfrukost och paket, så bestämde vi oss för att badhus kändes som en lämplig aktivitet en kall och regnig majdag som denna.

Vi åkte till Gustavsbergsbadet som vi gillar – lagom för de små men ändå lite roligt som en vattrenrutschkana som man kan åka i tillsammans med Stella. Max är ju en van simmare nuförtiden, så han fick också med sina badbrallor för en stund i vattnet. Det var enormt mysigt med riktigt familjebad, alla fyra i vattnet ihop. Underbart!
Jag blev varm inombords av bad med hela min fina familj, och kunde inte låta bli att tänka att sist vi var där ihop så var det den 28e december och Max skulle finnas hos oss mindre än ett dygn senare – vilket vi inte visste då.

Efter badet spanade vi efter något lämpligt lunchställe i krokarna, och hamnade på genommysiga Café Tornhuset i Gustavsbergs hamn. Deras utbud är bakat av Delselius bageri, och de är tydligen en fena på bröd och bakverk. God lunch, riktigt bra latte och smarrigt sött fick vi oss där, medans vi kunde spana ut mot vattnet och en himmel som hunnit spricka upp under dagen. Nice!
Kan absolut rekommendera det här caféet för de som har vägarna förbi!

Härlig inramning på café Tornhuset.

I Gustavsberg finns också en massa outlets med betoning på inredning, t.ex Iitalla-outleten, men idag nöjde vi oss med häng med familjen och möjligheten att kunna njuta av en tyst bilresa hem då det var två rejält trötta små lagom till hemfärd.

Nu är det åter lite soft läge efter en bra dag, H sover och jag, Stella och Max hänger lite på Max rum. Max gör det bokstavligen, för han hänger i hoppgungan och sparkar runt och jollrar. Sötnos.
Att H åter igen sover eftermiddag är inte för att han är den som tar varje chans utan tvärtom. Han älskar att få en seneftermiddagslur medan jag har svårt att komma upp på morgonen, så vi kompletterar varandra väl och har båda fått lite extra vila idag.

Hoppas att alla andra mammor haft en extra härlig dag – Grattis till er!