Text till dagens utflykt

Vid 10 lämnade vi Halmstad, i 15 plusgrader och strilande regn. När vi packade frågade H på skämt om han skulle lägga i våra solbrillor. Skulle inte tro det va.

Men att de mot alla odds packades med var ju tur, för lagom till lunch sken solen och sen var den inte i moln på hela dan. Så underbart!

Fast dagen hade varit grym även utan sol, för vi har verkligen haft kvalitet idag!

Vi började en kortis i Båstad, för besök på Märkesbutiken – grym butik nu med stor rea. Inga köp dock. Sen åkte vi vidare för lunch, och eftersom vi åt i Båstad häromdagen ville vi hellre ha landsbygd. Någon liten pärla sådär.

Det vet man ju av erfarenhet att det där med att spontant och utan efterforskningar aldrig brukar leda till att man hittar smultronställen. Näe, tips och googling är det som gäller då!

Fast inte idag. Vi dissade ett par ställen (t.ex ”Våffelstugan” utanför Båstad som jag dock senare på dagen fick höra från en native Båstadsbo är superbra) och körde vidare på enormt fina vägar mellan Båstad och Torekov. På ren chans tog vi av mot Hovs Hallar och för en gångs skull blev spontant besök hur bra som helst! Vi landade på restaurang/hotellet där, och fick grymt god och vällagad lunch. Fräsch sallad, lunch i buffèform men ändå schysst, och riktigt prisvärt (115:- inkl kaffe & kaka). Utsikt över havet. Superbra, Tips! Kanske inte mysiga lilla gårdsfiket men ändå alla rätt.


Ännu bättre efter med mysig promenad med mest fantastiska havsutsikten. Energiboost.

Sen åkte vi till Torekov. Så himla gulligt! Hängde i hamnen, promenerade i naturreservatet, njöt på klipporna flera timmar. Underbart.
Drog till campingen och fikade och lekte hos Stellas tremänningar. Kul och trevligt för oss alla.

Vi bestämde oss för att stanna för middag i Torekov. Efter ett stopp för komplettering på Ica – t.ex hade vi inte med gröt till Max, så inledde vi med cirkus F på ett enklare café. Beställning ”en grillkorv, ett glas varmt vatten (till Max gröt) och ett glas vin” var väl inte helt normal. 🙂
De fick iallafall i sig kvällsmat och planen då var en sovandes Max och en lugn filmtittandes Stella under vår middag, och jo…. njäääe…
Max somnade på nolltid, runt 19 i vagnen. Stella hittade en kompis på rökeriet och röjde. Det senare var på ett sätt grymt kul då mamman var en av mina absolut närmaste vänner på universitetet – en tjej jag alltid tycker så mycket om när jag träffar henne (4 år sedan sist) men helt tappat kontakten med. Så det blev stimmigare än tänkt, men trevligt värre! God och prisvärd räkmacka var det vi fick i oss på rökeriet i hamnen. Lovely.
Max – som måste öva på det här med vagnssovning (han är sämst i vagnen, dag som kväll) vaknade efter en kvart – som alltid i vagnen. Suck. Nöjd, men ändå.

Vi drog hemåt vid 9 (H körde, herregud jag körde ju hela förra året så ett glas vitt är jag välförtjänt av), enormt nöjda efter vår ljuvliga dag. Två vakna barn i bilen, genomglad Max och övertrött småsur Stella. Smällar man får ta.

Det här kan ha varit semesterns hittills bästa dag. Västkusten från sin bästa sida, med världens bästa lilla familj. <3