Bästa reseplaneringen med Tripit

Det finns en grej som verkligen underlättat vårt reseplanerande. Och inte minst kommer hjälpa oss enormt när vi väl är borta på vår resa.

Det är en tjänst som heter Tripit. Helt gratis kan man på Tripit skapa ett konto och där spara all sin information om kommande resor.
Tripit turns all your flight, hotel and rental car information emails into simple, mobile travel iternaries just by hitting forward

Det är riktigt häftigt. När man får en bokningsbekräftelse från något bolag man bokat med (t.ex i vårt fall; STA travel, agoda.com, hotels.com, avis.com etc) så skickar man det vidare till en mailadress hos tripit. De känner av att mailet kommer från mitt konto (genom avsändande e-mailadress, givetvis) och lägger in bokningen i min reseplan. I min resa hos Tripit dyker då den specifika bokningen upp som en händelse i min resa. All information finns med, som kontaktinformation till såväl bokningsföretag som det ställe man ska bo på, med confirmation number, incheckningstider etc. En del andra saker kommer också automatiskt, som kartor på det ställe man är på för tillfället, väderprognoser mm. Superhäftigt!
Givetvis kan man själv lägga till planer också.

Vi har lagt in alla våra bokningar här, för att ha all info samlad på ett ställe och inte behöva leta bland en massa mail för att hitta uppgifter.

Självklart finns också appar till både iPhone och iPad. Den senare kommer vi ha med på resan så med andra ord har vi all info enormt lättillgängligt.
På de olika resorna kan man välja vilka resenärer som är med, för att dela info. Vissa resor kanske är privata, andra med någon kollega och en tredje med en kompis?

Såhär ser det ut i iPhone, som dock är minst kompetent (bäst är hemsidan).

Översikt, mina två planerade resor. Fatta bra om man reser mycket i jobbet också!

När jag klickar in på min resa kommer alla “planer” upp på en översiktsbild. Flygnummer mm kommer också upp. Med pro-versionen (som är prisvärd) får man också uppdatering via flightnummer automatiskt, t.ex om en flygtid ändras.

Som jag sa så kan man vidarebefodra e-mails och få in bokningarna automatiskt, men man kan också såklart lägga in informationen själv. Till och med restauranger mm! Det här skulle jag behövt när vi var i New York med tjejerna, ett evigt sökande i e-mail för att hitta tider för restauranger, bokningsinfo mm. Så smidigt med allt på ett ställe!

Så, nu ska jag lägga in våra senaste bokningar – boende på Fiji. Vi har bestämt oss för 1 natt nära flygplatsen i Nadi, 5 nätter på Octopus Resort, 3 nätter på The Plantation Island Resort och sedan en avslutande natt i Nadi. Känns toppen!

Självklart behöver det inte vara resor utomlands för att man ska ha nytta av Tripit! Tänk vad många småbokningar man har i huvudet (eller mailen) hela tiden. Jag är hooked!

Följ mig!

Mer läsning...
Jag älskar att resa.