Suck-dag

Näe, dagen utvecklade sig inte alls enligt plan. Att det inte alltid blir enligt plan är ju såklart okej, men idag var det inga uppskattade avsteg.

För det första så ville Max inte alls vara på MiniSats idag. Superkonstigt! Hans 20 minuters powernap var visserligen för kort (men det har hänt förr), han fick lite extra energi i form av frukt innan, han såg direkt alla leksaker och såg hur glad ut som helst. Och han gnäller aldrig. Aldrig. Visserligen aningen mammig numera, men ändå helt obrydd när jag är borta.
Men en dryg kvart in i passet – jag hade precis fått upp puls och börjat bli svettig – kom skylten med Max namn på. Första gången jag var med om det. Jag hade gott självförtroende och trodde på blöjbyte men fick pipa tillbaks och hämta mina andra grejer nästan direkt, då jag konstaterade att det var en väldigt missnöjd kille jag hade att göra med.
Som sagt, hur konstigt som helst. Nya tag nästa vecka.

Vi rullade hemåt och jag fick anstränga mig för att hålla honom vaken. Min enda gissning var att han inte mådde helt bra. Imorse vaknade han strax före 6 efter en hel natt, vilket var för tidigt men anledningen var jordens bajsfest, med kladdiga brallor (!) och hela kittet. Han bajsade igenom ett par brallor på kyrkis också, och kanske borde jag då anat oråd. När jag nu summerar dagen är det typ 7 bajsfester vi pratar om även om han ätit mycket och så.

Sen fick jag ändå anstränga mig för att få honom att somna, och han somnade inte förrän halv 2. Han vaknade av min klocka 10 i 3, okej då, just den biten (45 minuters sömn för mig) var enormt skön.

Men sen har det mest varit smågnälligt, båda barnen har varit slitna. Dagens näst bästa var att båda käkade rejält av maten jag slängde ihop, korv stroganoff kids style (ingen soya, hackade tomater och majs i) med matvete. Spetsat med broccoli för Max. Dagens bästa har varit att de lekte bra på Stellas rum i säkert ett par timmar, med min inblandning mest hela tiden dock. Att lämna någon av dem var det inte tal om idag, och därav sitter jag fortfarande i mina träningskläder såhär vid halv 8 på kvällen, jag erkänner. 🙂 Ska njuta av en lång dusch alldeles snart istället, nu när de somnat.