Vagn på resan-funderingar

Jag fick ett par reaktioner på min packinfo häromdagen. För visst hade vi väl tänkt ha syskonvagnen på resan och inget annat?!

Jo, helt sant, så var tanken. Vi kände att det vore smidigt med bara en vagn, och att P&T-en med sina stora lufthjul skulle göra sig på varierat underlag.

I somras hade vi bara syskonvagnen med oss, och då var vi borta i 6 veckor. Det gick toppenbra – men vad vi kunde konstatera var att Max inte sov bra i den, och framför allt så störde de lätt varandra i den. Såklart. Det funkar bra om man inte är så beroende av sömn i vagn, men på resan är det inte så. På resan måste vi veta att båda kan somna för natten i vagnen. Det är därför viktigt att de inte stör varandra.

Vi tar därför – efter många, långa funderingar – med vår Mountain Buggy Swift och paraplyvagnen Chicco Litway. UJ’n funkar på de flesta underlag och är den vi (läs:Max) mest kommer använda. Stella kommer nog inte åka så mycket vagn, det blir mest i storstäderna vi använder två. Och på kvällarna då. Och på kvällen är UJ’n så ombonad och mysig så där kan nog även Stella somna om hon känner för det. Max lär sova lika bra i Chiccon, han bryr sig inte så mycket.

Sen räknar vi givetvis med att det blir en del bärande snarare än vagnrullande, och vi har med en bärstol och Ergon, så vi kan bära båda.

20111030-143925.jpgI packningen till Max (10 månader, 10 kg) och Stella (drygt 3 år, 16,5 kg) finns Chicco Liteway, Urban Jungle Swift, bärstol Everest, bärsele Ergobaby.

Följ mig!

Mer läsning...
New Yorks bästa sevärdheter – topp 20