Igår hade vi åter igen en riktig monsterdag. Sådär intensivt så att inte ens jag själv förstår riktigt hur vi orkade, och då förstår ni kanske. För frågan hur vi orkar brukar liksom vanligt vis komma innan vi själva ens reflekterat över att extra energi behövts. Vi har alltså spenderat dagen på Ocean Park, Hong Kong – och en heldag på ett gigantiskt nöjesfält kan ju helt klart kosta på lite i energiväg. Men kanske ge desto mer?

Iallafall. Barnen vaknade på tok för tidigt, redan en bra bit före 6. Illa. De är omställda till tidzonen men är allt annat än rutinmässiga.
Det gjorde att vi var iväg hemifrån redan halv 9. .

Despite the arrival of its shiny, new Disneyland competitor on Lantau, Ocean Park remains the best theme park in Hong Kong and continues to add rides, attractions, infrastructure, hotels and square footage. The investment in revamping its rides and attractions is already working. Visitor numbers have been soaring, thanks in part to the presence of four giant pandas and four very rare and very cute red pandas, all gifts from the mainland.
As well as excellent animal attractions and enclosures with some worthwhile educational content, the park also offers plenty of white-knuckle thrill rides, such as the celebrated roller coaster called the Dragon and the Abyss ‘turbo drop’. In Marine Land you’ll find sea lions and seals, daily dolphin and killer-whale shows, and aquariums. The Atoll Reef is particularly impressive, with over 2000 fish representing 200 species in residence. Bird-watchers are also catered for with aviaries, a flamingo pond and the Amazing Birds Theatre, with regular aerial shows. The park is divided into two main sections. The main entrance is on the Waterfront (lowland) side and is linked to the main section on the Summit (headland), where most of the attractions are found, by a scenic cable car. The headland section affords beautiful views of the South China Sea. At the rear entrance, where a giant escalator will bring you down to Tai Shue Wan and Shum Wan Rd, is the Middle Kingdom, a sort of Chinese cultural village with temples, pagodas and traditional street scenes.

ocean park, hong kong

Wow vilken heldag! Grymt bra ställe var det, vi var alla genomnöjda. Vi varvade aktiviteter och upplevelser som barnen föredrog med sånt som roade oss själva. Som berg- och dalbana med trippla looper belägen ut mot vattnet, kabinbana högt upp i luften över häftiga vyer för att nämna några axplock.
Sämst var vi faktiskt på det där med djuren.. På förmiddagen när det var överkomligt med folk och köer till t.ex akvariumet (som ska vara sjukt häftigt) var vi i en annan del av den gigantiska parken, och på seneftermiddagen var köerna galna. Well well. Delfinshow prickade vi iallafall in och jättepandor såg vi också, coolt.
Stellas bästa var helt klart karusellerna.

Ocean Park, Hong Kong
Helt själv i karusellen med genomgående asiatiska barn. Och Max var rätt sugen att åka han med. Nästa gång.

Lustigt var förresten att vi såg så extremt få västerlänningar. Väljer de Disneyland istället tro?
Så inte bara Max utan även Stella blev nypt i lår och kinder till sin stora förvåning. 🙂

Vi gjorde Ocean Park maxat känns det som, 10-17 är mååånga timmar.
Och så låååånga promenader på det, bärande av vagnar i trappor, och inte minst transport med färja och bussar.
Hemma vid 18.30 var vi en hyfsat trött familj. Fast vi gick ändå ner till strandpromenaden för middag, så himla mysigt så vi kan inte försvara häng i lilla tråkiga lägenheten framför det. Stella som sovit 17-18.30 i vagnen satt och kollade film i vagnen till servitörer och övriga gästers fascination, och Max somnade som vanligt före 20 utan ett pip. Duktiga kids.
Härlig dag. Och OM vi kraschade i sängarna hemma vid 22.30 när vi kom tillbaka från middagen. Vi var minst sagt nöjda att båda barnen fortsatte sova efter flytt från vagn till säng, inte minst Max som varit dålig på den fronten hittills. En egenskap han får öva på. Det finns tid för det. 😉