Marknadsdag på Stanley Market, Hong Kong – och att resa med buss

Idag var vi aningen senstartade. Blir lätt så när de första (jag och Stella) vaknar halv 9 och övriga 2 klockan 9. Helt klart värt.
Så inte förrän strax före 11 hoppade vi på färjan till city. Idag var målet något som sägs vara ett måste i Hong Kong – Stanley Market, så vi åkte direkt vidare med en lokalbuss. Grymt fräsch sådan, om än med lååång lista över vad man får göra och inte. Eller kanske just därför, förresten.


Resan till Stanley bjöd på fin utsikt. Riktigt vacker är den, den överraskande stora Hong Kong-ön och bussresan var nästan en av de allra största behållningarna med utflykten.

Marknaden däremot tyckte vi inte att var just något att ha. Vi är inte så mycket för piratshopping eller sånt som känns ”lite kul” här, för väl hemma tycker man sällan det. Men inte bara därför, den var bara inte särskilt stor eller speciell (eller så missade vi någon del?!). Så vi gick lite och köpte iallafall den välbehövda ryggan.

Nere vid vattnet var det fint, och många småtrevliga restauranger på rad. Vet inte hur vi tänkte när barnen fick sitta med havsutsikten, men men. 🙂


Efter marknaden drog vi hem och utfodrade barnen med kvällsmat i lägenheten. Stella behövde verkligen första ordentliga måltiden på några dar, hennes humör har minst sagt svajigt idag. Inte så konstigt.

Så nu har vi just kvällslekt i lekparken utanför vårt hus ”Glamour Court” och börjar bli redo för vuxenmiddag på strandpromenaden ”hemma” i DB.
Passar bra, imorgon har vi en lång dag framför oss, Ocean Park på schemat!