Det är nog lika bra att det inte blev något regelbundet bloggande från Octopus. Hur spännande kan det bli liksom? Dagarna flöt på i sakta mak, och det enda vi gjorde var att njuta. För herregud var njutbart det var.

Den vackra inramningen har jag redan pratat om. Helt grym verkligen, men det var verkligen inte det bästa. Det bästa var liksom hela stämningen. Det var enormt familjärt, alla kände igen alla – även till namn (inte minst Stellas, välkänd liten tjej). Vi pratade med de flesta, och på kvällarna åt man tillsammans vid stora bord, i olika konstellationer varje kväll. Det kan låta lite “övertrevligt”, men det var inte det utan bara avslappnat och såväl supertrevligt som roligt.

Alla som var där och som rest runt en del ansåg Octopus vara bästa stället. Ett paradis rakt igenom helt enkelt.

Så våra dagar spenderades mest vid poolen (där Stella knappt synts till ovanför vattenytan medan Max varit mer skeptisk) en del på stranden, läsandes böcker på madrasserna runt poolen (ja, Stella har tagit det soft med iPad när Max sovit) eller i restaurangen med någon av allt gott från lunchmenyn.
Seneftermiddagen – eller snarare tidig kväll när Max somnat och Stella med glädje satt sig i vagnen med sin dvd – har vi njutit av vacker solnedgång i en hängmatta.
På kvällarna har vi käkat helt grym mat och haft trevligt. Lyssnat på fijianerna som spelat och sjungit i något hörn, ja, främst för egen underhållning och gemenskap, inte för publiken. Efter det antingen tagit någon öl och socialiserat vidare eller dragit oss tillbaka och läst innan (hyfsat) tidig sovning.

Just ja, några utflykter har det också blivit. En till byn, riktigt bra och intressant med bybor som bjöd på sig själva och sin kultur med äkta leenden. Och hur gulligt det var när Stella sprang omkring och lekte med barnen i byn är svårt att beskriva.
En till en skola i en annan by, där vi också passerade ett gäng öar på vägen. Snorkling på några olika ställen, helt fantastiska koraller just under ytan.

Nej, jag kan inte riktigt spegla våra dagar där, men det var verkligen paradiset och det var så sorgligt att lämna idag (torsdag). Kändes helgalet, fel beslut liksom. Men men. Hur bra det än varit (och är) så är det kanske ändå bra med omväxling, även om vår första tanke när vi kom (“oj ska vi verkligen stanna 5 nätter, vi kommer bli sjukt uttråkade”) var det mest felaktiga uttalandet någonsin.

20111216-183452.jpg

Följ mig!

Mer läsning...
bada i ottsjön - ottsjö strandbad tälta med barn åre
Bada i Ottsjön – och en natt i tält (!) vid Ottsjöns strandbad