Sydney dag 4 – Bondi

Sista dagen i Sydney – torsdag 22 december – var vi lite slöare än vanligt. Morgonvädret bjöd på regn så vi stannade inne. Mös, lät barnen leka (litet rum men ändå bättre än heldag i vagn för Max) och tvättade. Lite sånt behövs ibland när man reser så länge. Så med det avslutade jag resans tredje bok – Mons Kallentofts Midvinterblot. Väldigt bra och spännande! Nu väntar jag på att H ska läsa ut uppföljaren så jag kan hugga in på den.

Vid lunch var vi klara med tvätt och fix och slöande och tog bussen till Bondi Beach.
Där hängde vi runt några timmar – det är inte så stort och finns inget att göra egentligen, men lite fika och spanande på alla tuffa surfare roade.
Sen drog vi till Bondi Junction som är ett område med massa shopping och avverkade flera timmar där istället. Nu har även Max några paket under granen. Med några menar jag tre små. Tomten får göra en extravisit hemma i Stockholm igen i februari för då behöver innehållet i barnrummen uppdateras.

Väl tillbaka i stan igen på kvällningen åkte vi upp i Sydney Eye Tower, stans högsta byggnad som har 360 graders vy. Inte så högt som motsvarande i andra städer direkt men ändå kul att se.
Stella älskade det, hon har en fascination för kikare just nu. Givetvis ligger därmed en sån i en julklapp.

Vi avrundade med en god pastamiddag på ett trevligt, stimmigt italienskt hak med lite Vapiano-känsla nästan, innan vi knallade hemåt för att packa. Färdiga med Sydney, semester-varianten (lyllos de som bor där).

20111225-141154.jpg

20111225-141217.jpg

20111225-141241.jpg

20111225-141330.jpg