Vår resa blev sjukt jobbig.
Värsta typ någonsin. Och då har vi väldigt mycket på meritlistan i kategorin, som 12 timmar minibuss utan AC på grusvägar i Kambodja, och sånt.

Tågresan var ju okej under omständigheterna, om än lång. Avresa 15, framme 08 (istället för 06.30 enligt tabell). I Hat yai åt vi en enkel frukost på enklaste haket i väntan på minibuss kl 9. De nära två timmarna på bussen till Pak Bara sov båda barnen hela tiden och vi med litegrann, så de gick smidigt även om det kändes rätt långt. I Pak Bara fyllde vi på med mat hos barnen fast klockan bara var 11. Det var tur (eller rutin)…
11.30 gick speedboaten, 1,5 timme skulle det ta. Maxtid vad vi utsätter oss för i speedboat (med barnen). Där kan man ju liksom inte röra sig för fem öre och det är inte helt bra med barn. Stella reder sig, men lilla Max… Näe, jobbigt.
Så att resan tog 3,15 var väl.. lite sådär. Milt uttryckt. Dessutom satt vi hur trångt som helst, båten var överfull. Eller såklart inte, men det kändes så. 3 personer per säte kändes fullt. De tryckte in 4. Och då räknades inte våra barn, för de satt i våra knän.
Anledningen att det tog så lång tid var att de gjorde ett stopp på en annan ö… OCH att det var så många thailändare med så de gjorde extra sightseeing med stopp där folk hoppade av båten och fotade. Sjukt!
Barnen var visserligen duktiga, men för oss var det sjukt jobbigt, med resorna de två senaste dygnen i bagaget inte minst. Max kom inte heller till ro (eftersom de sa att vi snart skulle vara framme ville vi hellre låta honom sova ordentligt i vagnen väl framme så det var vårt ”fel”) och blev på slutet helt övertrött och bara grät och skrek. Stackars stackars.

När vi väl kom fram vid 15 undrade vi om Lipe någonsin skulle kännas värt vår jobbiga resa. Det får vi väl se…

En sallad (vi missade ju vår lunch) och Singha senare, under tiden Stella matade Max med papaya, började vi direkt känna att jo, möjligen värt det. Förmodligen. 🙂

20111228-075201.jpg

I restaurangen på vår resort ”Bundhaya Resort”. Härlig utsikt! Bungalowen tyvärr inte så bra, mindre än vi trodde (och ingen barnsäng, suck) och rätt sliten. Men ok.

20111228-075246.jpg
Stella på andra stranden än den vi bor på, sunrise beach. Mer luftig men vi är glada att vi valde den mer busy, riktigt många mysiga ställen längs stranden.