Deppigt grått och energigivande rött

Idag vaknade jag till en enormt grå dag och gick ut för att få brunt slask kring fötterna. Jag är inte alls nöjd med det, för min del får det gärna vara riktig vinter iallafall februari ut. Fast förresten, det är ju bara en vecka till det, kanske helt okej ändå om snön försvinner här i Stockholm – bara den ligger kvar i Dalarna så vi kan få lite mer vinter där.

Inomhus är det dock rött tema för mig numera. Den här härliga termosmuggen från Starbucks köpte jag i Bangkok. Prydd med drake, drakens år ni vet. Den fyller varje morgon min frukost. Jag har nämligen en ny frukostrutin.

20120220-202833.jpg

Jag har alltid väldigt svårt för frukost. Jag är inte så sugen (på veckodagarna), utan prioriterar hellre fem minuters extra sömn. Sen att jag vet hur viktig frukost är, det är en annan grej. Ni ska veta att jag försökt!
Men nu har jag fått tips om en grej av en tjej på jobbet, och detta har visat sig vara en hit även för mig. Jag har i två deciliter naturell yoghurt och en deciliter apelsinjuice i en shaker. Sen kläcker jag i ett ägg. Och så skakar jag rejält, så att alla äggtrådar försvinner. Resultattet blir en nyttig, hyfsat proteinrik shakeblandning, som tack vare ägget mättar riktigt bra. Jag häller över i min mugg och dricker den på tunnelbanan eller lite senare framför datorn. Det passar mig perfekt!

Något annat som är rött är min nya dator. Är den inte helt underbar? Ja, för att inte vara en Mac alltså – vi får tyvärr inte ha sådana på jobbet. Sen är jag dock lite besviken att den faktiskt är aningen tyngre än min nuvarande miniviktare, 1,6 kg vs 1,4. Fast fullt överkomligt, datorn ska inte kräva en egen väska utan kunna stoppas i ett fodral och få plats i vanliga handväskan utan att den blir för tung. I nuläget har jag ett knallrosa fodral från Ordning & Reda (se bilden ovan) men det skär sig ju så nu måste jag köpa en ny. Kanske en svart, quiltad från Ordning&Reda… Eller sitter någon annan på tips om snygga datorfodral?

20120220-202845.jpg

För övrigt känner jag mig så frisk idag så att jag tror mig kunna träna igen imorgon. Längtar enormt mycket!