Skattebesked och konstanta drömmar

Idag har Skatteverket släppt deklarationssidan för 2012 (baserat på 2011 dvs), så redan idag är det möjligt att gå in och se vad man har att vänta i plus eller minusväg.
Förra året fick jag 5 kronor. Visserligen fick H desto mer och vi fick ett bra tillskott till resekassan. I år hade jag inga förhoppningar – jag jobbade ju inte på hela förra året. Men tänka sig, idag drog jag vinstlotten och H hade helt okej belopp han med.

Det är ju pluspengar, så hur tänker man då? In i boende, av med lån, sätt på reservkonton… Ja det finns ju mycket man kan göra med de bonusslantar det känns som att skattåterbäringen är.

Själv är jag skadad. Hos mig finns bara en tanke. Skattepengar är livsnjutarpengar. Sätt ett likamedtecken med resepengar.
När jag häromveckan började googla på Afrikaresor i December fick jag både hårda ord och arga blickar från min betydligt mer realistiske make, så det har jag släppt (men vaddå, det var ju bara för att se vad en sån resa kostar egentligen. Sen att jag satte Max som ”under två år” var ju bara… för att. Eller nåt.). Men jag tänker…. New York? Ja men det vore väl nåt? Älskade New York i början på december? Jag har aldrig varit i NY vintertid/julpyntstid, men det skulle jag väldigt gärna vilja.
Ja. Det vore nåt.

Hur gick det för dig? Och, om det gick bra, lägger du pengarna på något speciellt?

 

20120320-111753.jpg
NY-myller från vindrutan på en taxi.