Balkongmöbler i konstrotting

Vi tänker oss en varsin fet fåtölj med divan på balkongen. Smart då är ju modulvarianter, så man kan skjuta ifrån divanen om man är fler och således få fler sittplatser. Väldigt enkelt att möblera om beroende på behov.

Så först var vi inne på att köpa IKEAs modulgrupp i konstrotting, Arholma. En varsin hörnsektion och divandel. Sedan komplettera med ett litet bord mellan.

20120402-104737.jpg

Här är hela stora gruppen som soffa, för oss var det bara aktuellt med fyra delar totalt.

Men så såg jag som sagt reklam från Bauhaus, deras populära grupp Tylösand som också är av modul-typ. Denna var på kampanj (sista dagen igår) för 3995:- istället för 5995:-, och då med fyra delar samt bord. Mycket prisvärt! Ja, till och med billigare än fyra delar från IKEA, där kuddarna dessutom säljs separat. Och så ser IKEAs lite mindre maffig ut också, enklare liksom. Dessutom föredrar jag svart.

Så det blir varianten nedan hos oss, men vi kommer bara använda de båda hörndelarna, divanen och sedan förmodligen bordet som divan två – eller så får vi ta mittendelen som har rygg som divandel mot långsidan på vår balkong. Vi får se vad som blir bäst. Som sagt, det är ju flyttbart vilket är smidigt. Men vi lutar åt att sätta ihop de fyra delarna till en fet bädd liksom… Fatta mysigt! Det blir en rejäl pjäs i ena hörnet av balkongen men balkongen är stor så det blir ändå mycket yta kvar. Spännande att se hur det blir!

20120402-104748.jpg