Kaos och trevlig fredagskväll

Idag väntade lekdejt efter dagis. Stellas bästa bästa efterlängtade vän kom, med lika efterlängtad mamma och lilla lillebror. Lekdejt är grymt, nu när iallafall den största blivit tillräckligt stor för att leka med kompisar hemma utan större behov av vuxen assistans.

Men det här… Ja herregud, det var verkligen kaos! De lekte bra men antalet minuter i Stellas rum var inte jättemånga så hur de lyckades få till detta är jag förvånad över och imponerad av. Det är liksom inte bara det som syns heller, utan till och med under sängen låg ett helt lager med leksaker. Duktigt. 😉

20120420-214010.jpg20120420-214021.jpg Pluspoäng går till klädlekarna. M gillar att köra ett gäng outfits en kväll. Inledde med en av S klänningar och på slutet fick hon till den mycket lämpliga ”själv byta om till pyjamas”. Det var iallafall ett väldigt bra initiativ!
Sällan man själv glömmer kvar sina trosor när man varit hos sin kompis. Helt normalt i en snart-fyraårings värld dock.

Nåväl, de hade roligt iallafall, och det gör mig glad. Skavsår i öronen är sånt som kommer på köpet.

De små var lugnare, framför allt lille C. Max var sitt vanliga kvällsjag; småsur (och ömsom charmig iofs), och gränstestande. Så fort han inte fick tillräckligt med uppmärksamhet rev han ut lådor i ren protest och test. Intensiv är bara förnamnet.
Jag är inte så känslig på det dock, suckar rejält gör jag men jag har ändå förståelse för det där behovet av uppmärksamhet när man väl umgås på kvällen. Han fattar ju inte att jag fixar middag och barnmat och grejer och allt på samma gång. Näe. Han vill ha full tillgång till sin mamma. Well well.

Han hade för övrigt haft en enormt bra dag på dagis, varit jätteglad, sovit 3 timmar (!) och när jag kom och hämtade pussades han glatt men sen ville han leka mer. Grymt! Så jag var lite skeptisk till att han skulle somna lika bra som han brukar men jodå. Trött unge det där!

Åt oss vuxna (som kompletterades med pappan lagom till middagsdags) lyckades jag ändå slänga ihop en rätt som blev riktigt god – balsamicokyckling. Kombinerat med grönsaker i ugn – potatis (som jag hoppade iofs), paprika, moröttter, palsternacka, rödbetor. Gott, enkelt och snabbt är en bra kombo en fredagskväll. Givetvis hade vi också supertrevligt, även om jag i detta nu tänker på en massa meningar som inte avslutades. Hur var det egentligen med … dittochdatt. 🙂

Så inleddes min ensamhelg, och nu sover barnen gott, kaoset är röjt och jag sitter trött i soffan med lite cola light och mörk choklad. Trött och nöjd!