Gårdagens middag intogs på finfina krogen Marv & Ben. En gastrologisk pub som de kallar sig, inte fina nog för en stjärna men nog för utmärkelsen BIB Gourmand. Nästan! Och lagom, de där med stjärnorna är fantastiska men kostar betydligt mer. Prisvärt på Marv & Ben med en fyrarätters (två förrätter, en varmrätt, en dessert) för 350 DKK.
Marv & Ben är inte coola namn utan betyder Märg och Ben vilket låter aningen ofräschare kan jag tycka. Trots det serverades mycket och riktigt bra fisk/skaldjur, så det är inget för bara köttätare. Såhär skriver förresten Sydsvenskan.

En rätt innehållande räkor, grön sparris, majonäs med smak av ostron, krasse och skum. Otroligt fräsch!

20120602-120101.jpg

Nästa rätt innehöll rökt makrill, rädisor, syrad gurka, äppelmustsås mm.

20120602-120106.jpg

För min del blev huvudrätten kyckling – med filé samt en liten variation med lårfile med massa smak, rejäl vit sparris, krås, bränd lök mm. Så himla gott verkligen, helt perfekt!

20120602-120112.jpg

Jag är generellt inte alls mycket för efterrätter utan väljer hellre förrätt. Nu blev det ju ändå två sådana och det var så billigt med fler rätter i menyerna så lika bra. Och gott var även detta, fräscht kan sammanfatta denna rätt liksom övriga. Gillas!
Rabarber i botten, glass på en creme fraiche-liknande ingrediens, morotskakssmulor typ, och vad nu det gröna med gransmak och några kvistar som smakade lakrits. Nomnom.

20120602-120117.jpg

Enkelt och snyggt med lägenhetskänsla (iallafall uppe där vi satt) sammanfattar stilen på Marv & Ben. Inte superstylat men jäkligt nice.

20120602-120123.jpg


Efter middagen var klockan närmare elva och efter den låååånga dagen i kombination med de där drinkarna före och delandet av en flaska vin till maten så var vi inte roligare än att vi haffade en taxi (efter lång väntan i spöregnet, tog skydd i 7-11’s dörr…) och åkte hem och la oss i de galet sköna sängarna och somnade på nolltid båda två. Helt lagom!

Köpenhamn bjöd på en massa gott den här gången med andra ord, och även om det inte var många lediga timmar så kändes det som värsta minisemestern. Kompiskvalitet!